Web Analytics
scris marți, 15.06.2021

ISU Argeș: S-au semnat două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor

ISU Argeș: ”Astăzi, 15 iunie 2021, a avut loc conferința de deschidere a proiectului VIZIUNE 2020, evenimentul fiind marcat de semnarea a două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor.

ISU Argeș: S-au semnat două Acorduri-cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor

În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aproximativ 159 milioane euro), vor fi încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l.

Autospecialele vor fi achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

 

Citește și Dobrești: Amendă de 1000 de lei pentru un bărbat care a aruncat gunoiul în pădure

 

Mijloacele tehnice vor fi destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.

Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

La activitate au participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al IGSU, general-maior Dan-Paul Iamandi”.

Distribuie!

0 Comentarii