Web Analytics

ISU Argeș: Măsuri de prevenire în minivacanța de Sfânta Maria Mare

de | 12.08.2022 16:00 | Actualitate, Home

Pentru siguranța dumneavoastră, premergător și pe timpul acestei minivacanțe, pompierii argeșeni au desfășurat și vor continua controalele și instruirile la unitățile de cazare, de alimentație publică și la lăcașurile de cult, iar pe timpul manifestărilor religioase și ale evenimentelor culturale salvatorii vor fi la datorie, asigurând o intervenție promptă.

Preconizăm că un număr mare de persoane se va îndrepta și către locașurile de cult, unde există pericolul de izbucnire al unor incendii.

Drept pentru care vă reamintim că accesul în biserici se va face cu respectarea capacităţii de ocupare a acestora, iar lumânările vor fi supravegheate în permanenţă și depuse în locuri special amenajate. Totodată, nu blocați căile de acces la lăcașurile de cult, prin parcarea vehiculelor.

Această perioadă va oferi și oportunitatea de a petrece câteva zile de relaxare în cadrul evenimentelor culturale organizate și în zonele turistice ale județului nostru, iar pentru siguranță dumneavoastră, ISU Argeș vă recomandă următoarele:

Citește și Peste 300 de jandarmi, la datorie în mini-vacanța de Sf. Maria

•  în momentul cazării, să studiaţi planul de evacuare în caz de incendiu și să identificaţi traseele de evacuare şi butoanele manuale de semnalizare a incendiilor;

• dacă alegeți să vă preparați hrana în aer liber, faceți-o în locuri special amenajate, iar la plecare asigurați-vă că jarul a fost stins în totalitate;

• în funcție de prognozele meteorologice, vă reamintim că este necesar să evitați deplasările pe timpul ploilor abundente și a vântului puternic, îndeosebi în zona montană sau prin pădure;

• în cadrul evenimentelor culturale, vă atragem atenția la fumatul în spații deschise: prin aruncarea la întâmplare a resturilor de țigară se poate produce un incendiu.

De asemenea, supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete, iar în cazul producerii unei situații de urgență, apelați cu încredere la numărul unic de urgenţă 112.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *