ISU Argeș: ”Fii preventiv! Ia-ți toate măsurile de siguranță!”

de | 9.02.2022 11:23 | Actualitate, Home

„La nivelul județului Argeș, în finalul săptămânii trecute și începutul săptămânii curente, pompierii au intervenit pentru stingerea a peste 60 de incendii de vegetație uscată, care au dus la afectarea a zeci de hectare de teren, a unui depozit de mase plastice, o locuință, o anexă și alte materiale depozitate prin gospodăriile cetățenilor” transmit reprezentanții ISU Argeș.

În cazul acestui tip de incendiu, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață mare de teren, viteza de propagare crescând în cazul în care sunt întețite de vânt, iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a opri arderea.Pe timpul intervențiilor pompierilor, aceștia au identificat patru persoane, care au fost sancționate de către inspectorii de prevenire ai ISU Argeș cu amenzi în cuantum total de 10.000 lei, pentru generarea unor astfel de arderi necontrolate.

Citește și: Cătălin Andrei, consilier local PNL Bascov: ”Primarul de la Bascov a cerut, președintele CJ i-a dat gaura de la covrig!”

De asemenea, atragem atenția asupra faptului că incendiile de vegetație uscată se pot propaga la locuinţe, anexe gospodăreşti, depozite de furaje, păduri etc., punând în pericol viața oamenilor și provocând pagube materiale semnificative.Pentru evitarea unor situații de urgență în care focul poate scăpa de sub control, vă rugăm să respectați următoarele prevederi generale:– condiţii meteorologice fără vânt;– colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri;– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;– supravegherea permanentă a arderii;– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;– interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.Totodată, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;– amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

Citește și: Konig Frankstahl angajează personal

Acest articol este despre: arderi,arges,incendii,interventii,pompieri,siguranta

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump
S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump

Duminică, 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că o autoutilitară cu mai multe persoane care provoacă zgomot circulă pe raza localității Bogați....

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....