Web Analytics
scris vineri, 09.07.2021

ISU Argeș: Două incendii și trei accidente rutiere în ultimele 24 de ore

În perioada 08.07.2021 ora 08.00 – 09.07.2021 ora 08.00, ISU Argeș a intervenit la două incendii și trei accidente rutiere. Astfel, pompierii argeșeni au intervenit la două incendii izbucnite în gospodăriile cetățenilor din județul nostru.

ISU Argeș: Două incendii și trei accidente rutiere în ultimele 24 de ore

Prima intervenție a fost în jurul orei 13.00, în localitatea Ciofrângeni, unde o casă bătrânească construită din paiantă a fost distrusă de flăcări. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, stabilită de către pompieri a fost jarul ori scânteile purtate de vânt de la un foc făcut în curte până la construcția în suprafață totală de aproximativ 35 mp.

A doua intervenție a fost în jurul orei 03.45, în cazul unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească situată în localitatea Micești. Militarii ajunși la fața locului au intervenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor care se manifestau violent la o anexă de aproximativ 15 mp, construită din lemn. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este fumatul într-un loc neprotejat corespunzător. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar incendiile au fost stinse de pompieri în limitele găsite, salvându-se proprietățile din apropiere.

 

Citește și Noua șefă a IȘJ Argeș: „Știu ce mă așteaptă aici și în ce moment contextual am preluat, dar mi-am asumat”

 

Spre sfârșitul turei de serviciu, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea intervenției în cazul a trei accidente rutiere petrecute în localitățile Albota și Mârghia.

Primele două accidente rutiere au fost aseară între orele 21-30 și 22.30. În urma acestor incidente, trei autoturisme au ieșit în afara părții carosabile și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor, precum și de intervenția unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a preluat o victimă.

Al treilea eveniment rutier s-a produs în jurul orei 06.20, pe raza localității Mârghia, unde pompierii de la Secția Costești au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor și pentru a acorda îngrijiri medicale unei victime. Salvatorii ajunși la fața locului au constatat că un autoturism cu doi ocupanți a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șanț. În urma incidentului, paramedicii SMURD au asistat medical o femeie cu vârsta de 20 de ani, care a suferit o plagă la nivelul membrului superior stâng și nu a avut nevoie de transportul ulterior la spital.

Totodată, echipajele SMURD au gestionat în teritoriu 26 cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență, iar în unul dintre acestea, intervenția a fost asigurată de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Distribuie!

0 Comentarii