Web Analytics

ISU Argeş a primit o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi

de | 28.12.2017 12:39 | Actualitate

isu 1Inspectoratul pentru Situații de Urgenta Argeș a primit, prin Proiectul “MULTIRISC Modul I”, demarat de IGSU, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi.
Autospeciala poate interveni până la o înălţime de 42 de metri şi poate să fie folosită, atât pentru stingerea incendiilor, cât şi pentru salvarea persoanelor aflate în pericol.
Are și posibilitatea de stingere a incendiilor. Este dotată cu un tun de refulare a apei care poate ajunge până la 30 de m și cu un debit de 2500 l de apă pe minut.
Nacela este dotată cu un senzor de apropiere, iar numărul maxim de persoane care pot intra în nacelă este de trei, în condiţiile în care nu se depăşesc 300 de kilograme. Există și o platformă rabatabilă pentru transportul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa.
Se poate lucra la capacitate maximă până la o viteză a vântului de maxim 12 m/s. Se poate utiliza și ca macara – cu pachetul de scări strâns poate ridica până la 4000 kg și cu pachetul de scări extins – până la 500 kg.
Este dotată și cu un lift ce poate transporta maxim trei persoane și care are un acces facil la platforma de lucru.
Autospeciala, în valoare de peste 2 500 000 lei, este repartizată Detașamentului de Pompieri Pitești.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii