Web Analytics
scris vineri, 24.05.2024

Istoria prinde viață la Cool PoliFest

În perioada 23-25 mai 2024, Universitatea Națională Politehnica – Centrul Universitar Pitești, prin Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Artă, găzduiește 𝗖𝗼𝗼𝗹 𝗣𝗼𝗹𝗶𝗙𝗲𝘀𝘁, o experiență educativă unică.

Istoria prinde viață la Cool PoliFest

Asociația „Historia Renascita”, prin parteneriatul pe care îl are cu Centrul Universitar Pitești, este prezentă pe durata celor trei zile ale evenimentului, cu tabere de reconstituire istorică și ateliere interactive și demonstrative, pentru cei peste 600 de elevi și cadre didactice din mediul preuniversitar, profesori universitari, invitați și așteptați la 𝗖𝗼𝗼𝗹 𝗣𝗼𝗹𝗶𝗙𝗲𝘀𝘁

Zile pline și colorate la 𝗖𝗼𝗼𝗹 𝗣𝗼𝗹𝗶𝗳𝗲𝘀𝘁, la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității Naționale Politehnica – Centrul Universitar Pitești. După ce joi, 23 mai, studenții și profesorii au fost întâmpinați în tabăra fanariotă de la intrarea principală, unde au fost introduși în atmosfera epocii prin prezentări, ateliere și ambient muzical, Astăzi este o nouă zi 𝗖𝗼𝗼𝗹 𝗣𝗼𝗹𝗶𝗳𝗲𝘀𝘁. Locul arnăuților și boierilor fanarioți este luat de Detașamentul Mateiaș și de povestea participării armatei române la Marele Război.

Sâmbătă, 25 mai, tot între 12-17, dacii și legionarii romani sunt pregătiți pentru demonstrații militare și ateliere de arheologie experimentală pentru toți cei ce vor trece pragul Centrului Universitar Pitești.

Citește și Experții străini, impresionați de scriitori români: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana au câștigat premii de anvergură pe plan internațional

Historia Renascita activează ca asociație de reconstituire istorică începând din 2016, și abordează ca reconstituire istorică, printre altele, perioada antichității autohtone, mai precis aspecte ale civilizației dacice în perioada regalității până la războaiele daco – romane ( sec II BC – sec. II AC) și cucerirea regatului dac condus de Decebal de către Traian.

În privința perioadei antice, Historia Renascita reconstituie prin metodele arheologiei experimentale detalii de viață civilă și militară ale Daciei preromane și romane: războinici și civili daci, legionari romani (Legio IV Flavia Felix) precum și alte popoare din zona Barbaricum cu care dacii au intrat in contact și s-au influentat reciproc (celți, sarmați, germanici).

Asociația Historia Renascita a acumulat o bogată experiență pe reconstituirea antichității autohtone, participând în ultimii șapte ani la peste 100 de evenimente importante din România și Europa.

Scopul asociației Historia Renascita este unul prin excelență educativ, încercând să prezinte aspectele istoriei vechi autohtone cât mai echilibrat și obiectiv, în acord cu informațiile din izvoarele istorice și din zona de cercetare științifică – istorică și arheologică.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită