Web Analytics
scris vineri, 24.05.2024

Experții străini, impresionați de scriitori români: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana au câștigat premii de anvergură pe plan internațional

Romanul ”Solenoid”, de Mircea Cărtărescu, tradus în limba engleză de Seán Cotter, a fost recompensat joi cu Dublin Literary Award 2024, potrivit irishtimes.com, scrie Agerpres. Tot joi, poeta, prozatoarea, eseista şi jurnalista Ana Blandiana a fost recompensată cu Premiul Prinţesa de Asturia pentru Literatură pentru anul 2024, informează EFE, care o descrie pe Blandiana drept „una dintre personalităţile cele mai relevante şi internaţionale ale panoramei literare române şi o remarcabilă activistă politică”.

Experții străini, impresionați de scriitori români: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana au câștigat premii de anvergură pe plan internațional

Citește și: Copil de 8 ani, căzut din telescaun în stațiunea Straja. Era însoțit tot de un minor

Publicată la editura Deep Vellum, ”Solenoid” este prima carte tradusă din limba română desemnată câştigătoare în istoria de 29 de ani a acestui premiu şi singurul roman în traducere prezent pe lista scurtă de anul acesta a Dublin Literary Award.

Premiul, în valoare de 100.000 de euro, este sponsorizat de consiliul oraşului Dublin şi este cea mai consistentă recompensă literară acordată unui singur roman publicat în engleză. Mircea Cărtărescu va primi 75.000 de euro, iar traducătorul volumului, Seán Cotter, va primi 25.000 de euro.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită