Web Analytics
scris miercuri, 27.09.2023

Istoria prinde viață la Castrul Roman Jidova! Festival de tradiție la Câmpulung


Asociația Historia Renascita, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Muzeul Județean Argeș, organizează, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie, cea de-a III-a ediție a Festivalului de reconstituire antică „TRANSALVTANVS FEST. La porțile Imperiului”.

Istoria prinde viață la Castrul Roman Jidova! Festival de tradiție la Câmpulung


Citește și: „Arsenie Boca. Viața de apoi“ irită Biserica! Apel la înțelepciune

În acest context, Biroul de presă al CJ Argeș transmite invitația către toți cei interesați de a participa la festival în incinta Castrului Roman Jidova, din Câmpulung Muscel, un loc încărcat de istorie, cel mai important punct de apărare de pe limesul transalutan.

Timp de două zile, vremurile în care revoltele barbare zguduiau frontierele provinciei romane nord-dunărene vor fi readuse la viață în incinta fostului castru, după următorul program: sâmbătă, 30 septembrie, între orele 12-21; duminică, 1 octombrie, între orele 11-16.

Vor avea loc prezentări tematice, demonstrații militare, pentatlon antic, ateliere interactive și demonstrative – gastronomie antică, fierărie, monetărie, zale, țesătorie, tir cu arcul. Punctul culminant îl va reprezenta bătălia dintre legiunile romane și cele barbare ce se va desfășura sâmbătă seara, de la ora 19” – se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, TRANSALVTANVS FEST devine tradiție în rândul evenimentelor de reconstituire istorică, totul pentru un obiectiv esențial asumat de toți partenerii din acest proiect – promovarea limesului transalutan și a celui mai important castru al acestei linii defensive romane.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită