Web Analytics

„Istoria pădurii” s-a scris în cadrul unui proiect al Fundaţiei „Conservation Carpathia”

de | 20.09.2017 19:39 | Actualitate

7 carpathiaFundaţia „Conservation Carpathia” a finalizat în această lună un nou proiect de evidenţiere a bogăţiei şi frumuseţii pădurilor din Muscel. „Istoria Pădurii – o poveste despre viaţa noastră” s-a derulat în perioada aprilie-august 2017, iar scopul acestuia l-a constituit promovarea şi popularizarea biodiversităţii ariei protejate Natura 2000, Râul Târgului-Râuşor-Argeşel, printr-o abordare a temei din perspectiva istorică şi făcând apel la elemente emoţionale, menite să sensibilizeze elevii şi populaţia locală şi să crească gradul de acceptare privind aria protejată, cu consecinţe în reducerea impactului antropic negativ asupa acesteia.

Rezultatele implementării proiectului au fost prezentate săptămâna trecută, la Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, acolo unde s-a aflat şi o parte a copiilor implicaţi în derularea activităţilor, dar şi directori şi cadre didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ partenere în proiect cu Fundaţia „Conservation Carpathia”. Expunerea modului de realizare a scopului proiectului a fost realizată de Daniel Bucur, managerul de proiect, şi Angela Pop, director de comunicare în cadrul Fundaţiei.
7 carpathia01Timp de cinci luni, sute de copii de la şcoli şi licee din Rucăr, Dâmbovicioara, Lereşti, Valea Mare-Pravăţ, Dragoslavele, Bughea de Sus, Albeştii de Muscel şi Nucşoara au participat la diverse activităţi destinate cunoaşterii „Istoriei pădurii”. Au fost organizate lecţii deschise de educaţiei ecologică, ateliere de realizare de cadouri pentru pădure (desene, căsuţe de păsări, poezii) şi o broşură electronică privind istoria pădurii din zona ariei protejate Râul Târgului-Argeşel-Râuşor. Douăzeci de elevi din Lereşti au fost instruiţi în activităţile de ranger Carpathia, iar cei de la Liceul Tehnologic Rucăr s-au implicat în realizarea unei poteci tematice în zona Sătic. Închiderea de proiect a constituit ocazie nu doar pentru constatarea rezultatelor, ci şi pentru premierea copiilor care au avut ocazia să se implice în activităţi de responsabilizare a nevoii de protejare a pădurii.
Proiectul „Istoria pădurii” a fost finanţat de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, iar valoarea finanţării nerambursabile a fost de 17.000 lei, plus 9.000 de lei contribuţie a Fundaţiei „Conservation Carpathia”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii