Web Analytics

ÎPS Calinic şi-a scos cartea cu cele opt principii de alimentaţie corectă

de | 1.06.2017 13:20 | Cultură

11 Calinic„Vârsta biblică este de 120 de ani, nu de 50 sau 60 de ani. Îndrăzniți să trăiți! Să nu abuzăm de medicamente chimice, avem remedii în natură foarte bune pentru trup și minte”, ne sfătuiește arhiepiscopul Argeșului și Muscelului ÎPS Calinic în cartea sa „Vrei să fii sănătos?”, care va fi lansată în luna iunie.  
După operația pe inimă, suferită anul trecut, arhiereul a trecut la un stil de viață sănătos, bazat pe principii naturale și iată că, după un an în care le-a pus în aplicare, cu bune rezultate, arhiepiscopul a hotărât să transmită din experiența sa și celorlalți într-o carte plină de sfaturi înțelepte, o carte care conține  8 principii de alimentație corectă și 7 reguli pentru o sănătate deplină.

„Dieta bogată în carne provoacă moartea prematură”

Vă prezentăm în continuare un fragment cu principalele sfaturi ale ÎPS Calinic: „Trebuie să mestecăm fiecare îmbucătură de 30 de ori și să ne ridicăm de la masă cu o ușoară senzație de foame. Dieta bogată în carne poate provoacă moartea prematură. Este permis peștele sărac în mercur, printre care se numără și șalăul. Asemenea, nici laptele de vacă nu este recomandat, deoarece nu poate fi digerat complet și unele particule nu pot trece din intestin în sânge. Consumați atunci când nu este post, zilnic, câte un ou fiert de găină hrănită natural. Apa trebuie să fie curată de munte, cu ph alcalin, situat între 7,5 și 9,5. Putem începe îmbunățirea stilului de viață prin 5 zile de post cu suc de struguri proaspeți pentru detoxifierea organismului. Dacă Dumnezeu ar fi îngăduit fumatul, ar fi făcut omului de la început un horn desupra capului. Ceaiul nu se consumă pe stomacul gol și singura cafea acceptată este cea verde. Este necesar exercițiul fizic moderat sau metănile, care nu sunt doar pentru sporirea evlaviei, dar și pentru întărirea organismului. Odihna adecvată este mântuitoare de boli. Refaceți ciclul din natură și înconjurați-vă de plante potrivite și de animăluțe de companie. Cartea conține 8 principii de alimentație corectă și 7 reguli pentru o sănătate deplină. Am menționat în această lucrare și despre plantele medicinale din România Mare și diverse terapii complementare. Din luna august 2016 și până în luna martie 2017, am scris acestă carte, sprijinit de părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu, de părintele Iustinian Radu Mărtoiu, de părintele Ciprian Constantin Vuțan și de părintele Caliopie Ichim. Avem nevoie de doctori fitoterapeuți și de rugăciune profundă spre zidirea minții. Cartea „Vrei să fii sănătos?” este întrebarea biblică a Domnului Iisus către cel bolnav. Le mulțumesc tuturor cititorilor și domnului doctor Victor Costache și echipei sale, la trecerea unui an de când m-am operat pe inimă. Dumnezeu să vă binecuvânteze! Calinic Argeșeanul, Arhiepiscop de Argeș și Muscel”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii