Web Analytics

ÎPS Calinic explică de ce a purtat masca invers la ultimul Sobor al BOR

de | 9.10.2020 10:30 | Actualitate

# „S-a desprins firul susținător de mască. Nu am dorit să transmit niciun mesaj”, ne-a declarat arhiepiscopul Argeșului și Muscelului
Fotografiile de la ultimul Sobor al BOR, în care ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a apărut purtând masca de protecție pe verticală, a stârnit vii reacții în mediul online. Imaginile au devenit virale pe internet, iar comentariile nu au întârziat să apară. De la cele ironice, la cele în care se încerca găsirea tâlcului acestui gest al prelatului, care, după cum se știe, obișnuiește să se exprime în parabole. Unii au spus că arată în acest fel pentru că nu este de acord cu purtatul măștii.

Calinic: ”De la o vreme, urechile încep să te doară, ca și pe mine…”

Noi l-am întrebat chiar pe arhiepiscopul Calinic dacă a intenționat să transmită acest mesaj sau nu, iar acesta ne-a declarat: „Odată cu trebuința de a se purta măști pe față, fizionomia omului se schimbă fundamental. Persoana omului, zidită de Domnul Dumnezeu, se prezintă cu masca așezată pe față, cu o noua înfățișare, care nu este a lui. Este un adiacent, de cele mai multe ori incomod, după cum se vaită mai multă lume că are probleme cu urechile, care de la o vreme încep să doară, ca și pe mine, fiind tras de urechi, când eram un elev năstrușnic, iar susținătoarele măștii se desprind deseori. Așa mi s-a întâmplat și mie. S-a desprins firul susținător de la mască, a alunecat, rămânând cu «botul» izbăvit de salvatorul obiect protector, deși această mască sărăcăcioasă este bine de purtat, fără greață, mai ales că în sezonul rece aduce un plus de siguranță, plămânii fiind ocrotiți de valurile reci de oxigen, aducătoare de răceală, gripe și viroze! Dacă virusul Covid-19 va mai zăbovi mult prin România, Europa și pe unde-neunde, ar fi bine să se fabrice niște măști cu filtre mecanice, și nu doar o batistuță legată cu ațe, de care se tot vorbește.
Cred că omenirea, atacată de virusuri, microbi și alte dihănii, văzute și nevăzute, este bine să aibă în dotare niște măști tehnice și de lungă folosință, ca virusurile și microbii să nu mai joace Perinița la gura purtătorului de mască!
Când am rămas doar cu o aripă (agățătoare de ureche!), m-am gândit să agăț la ochelari aripioara rămasă validă și să-mi acopăr nasul și gura. Deci, o purtare a măștii calice, pe verticală, deși arată caraghios față de masca pusă pe orizontală!
Nu am dorit să transmit niciun mesaj, de niciun fel, absolut nimănui!
Doar atât: să purtăm masca, până nu ne cade fața!”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii