Web Analytics

Ipoteză şocantă dezvăluită de senatorul Valeca: „Dacă rămâneam la guvernare, luam ARO înapoi de la Perez!”

de | 16.03.2016 21:39 | Politica si Administratie

PSD Argeş şi-a ţinut o şedinţă de Birou Permanent Judeţean la Câmpulung, iar la finalul lucrărilor a fost organizată şi o conferinţă de presă. Deşi subiectul „ARO” nu mai aduce voturi candidaţilor, preşedintele social-democraţilor argeşeni, senatorul Şerban Valeca, a rostogolit uzina musceleană într-o cuvântare de câteva minute. Ca într-un film experimental, Valeca a anunţat că menţinerea PSD la guvernare după 2004 ar fi schimbat finalul telenovelei ARO.
Uzina musceleană a fost privatizată în septembrie 2003, atunci când prim-ministru era Adrian Năstase, fiind vândută cu 150.000 de dolari către firma Cross Lander USA Inc. Potrivit senatorului argeşean, vânzarea lui ARO se impunea în baza acordului PSAL II încheiat de România cu Banca Mondială prin intermediul lui Traian Băsescu. „Dacă nu se privatiza, în mod automat trebuia dată lege de faliment”, susţine Valeca. „Faptul că a venit un nefericit pe ultima sută de metri şi a dat doi lei pe uzină s-a considerat atunci de către Guvernul PSD că este un respiro vizavi de obligaţiile asumate prin acordul cu BM. Dacă rămâneam la guvernare şi după 2004, vedeam: fie răscumpăram uzina de la Perez, fie…”, este dezvăluirea pe care a făcut-o senatorul la Câmpulung, lăsând să se înţeleagă faptul că uzina ARO putea să aibă o altă soartă decât falimentul intervenit în 2005.
Potrivit spuselor lui Valeca, au existat discuţii şi cu constructori de automobile din Coreea de Sud pentru a prelua uzina musceleană, însă acestea nu au avut rezultat favorabil pentru ARO. C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii