Web Analytics

IPJ Argeș. Amenzi pentru tăierile și hoțiile din domeniul silvic!

de | 25.01.2023 14:42 | Actualitate, Home

Pentru că delictele silvice se produc zilnic în Argeș, pentru că tăierile și furturile de arbori din pădurile județului nu contenesc, Inspectoratul de Poliție Județean reamintește că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 1.000 şi 15.000 de lei.

Citește și: Argeș. Prins când făcea curse cu mașina cu lemne, deși avea doar un aviz! A luat două amenzi!

Biroul de presă al IPJ Argeș mai precizează că pentru agenţii economici care deţin sau efectuează activități de expediere, transport, primire pentru depozitare, prelucrare ori de exploatare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 15.000 de lei, cu măsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activității, iar pentru tăierea și sutragerea de arbori în cadrul exploatărilor forestiere de către operatori economici atestați, amenzile pot fi de la 8.000 până la 12.000 de lei, precum și retragerea atestatului care permite desfășurarea unor astfel de activități.

Mașinile și atelajele pot fi confiscate!

Tot din categoria măsurilor complementare, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos.

În contextul operaționalizării aplicației SUMAL 2.0 privind controlul provenienței și trasabilității materialului lemnos, și al intrării în vigoare, la 31 ianuarie 2021, a prevederilor HG 497/ 25.06.2020, și a Ordinului 118/27.01.2021 privind obligațiile utilizatorilor SUMAL 2.0 – conform Biroului de presă al IPJ.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

1 Comentariu

  1. De ce nu se poate și în Argeș să își facă instituțiile datoria? Ies camioanele pline cu lemn de calitate din pădurea administrată de Dorin Mărășoiu. Unele nu au avize sau se declară lemn puțin, de slabă calitate, de alt sortiment. Și tot așa. Ce face Garda forestieră Ploiești a lui Stanciu? E a lui, evident. Pentru că el taie și spânzură în 3 județe. Nu i se pare nimic greșit să stea cu Mărășoiu la aceeași masă, să primească tot felul. Fraților, dispare pădurea!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *