Web Analytics

Iosiv Cerbureanu: „Cei de la Edilul nu au nicio şansă să se facă proprietari pe Stadionul Ştrand. Poate în secolul 29!”

de | 1.06.2017 14:54 | Politica si Administratie

5 CerbureanuStadionul Ștrand din Pitești, locul unde marele Dobrin și-a început cariera, este de mai bine de 17 ani terenul unui război de gherilă între Primărie și Clubul Sportiv Edilul. Ambele entități își revendică proprietatea asupra stadionului supranumit „Maracana” din Ștrand. Despre această situație plină de semne de întrebare am discutat cu Iosiv Cerbureanu, consilierul primarului Cornel Ionică și fost secretar al Piteștiului timp de peste două decenii.

Deși stadionul figurează în patrimoniul domeniului public al Piteștiului încă de pe vremea mareșalului Antonescu, ulterior a ajuns în proprietatea Întreprinderii Județene de Gospodărie Comunală și Locativă, ce și-a schimbat pe rând numele în Regocom și Regotrans. Pe lângă respectiva întreprindere funcționa și Clubul Sportiv Edilul Pitești. În 1997, clubul sportiv Edilul Pitești a căpătat personalitate juridică, iar în 1999 stadionul din Ștrand și anexele sale au fost transferate din proprietatea Regotrans în cea a Clubului Edilul Pitești. Din 2000, Primăria Pitești a demarat mai multe acțiuni în instanță, însă toate au fost pierdute până acum, principalul motiv fiind acela că municipalitatea nu a prezentat documente relevante și suficiente care să ateste proprietatea. Faptul că Primăria Pitești a pierdut toate procesele a ridicat serioase semne de întrebare privind seriozitatea pregătirii cazului, ca și seriozitatea experților. Semne de întrebare ridică însă și faptul că cei de la Edilul au primit în 1999 stadionul Ștrand printr-un simplu act de transfer gratuit(!) al patrimoniului, act pe care oficialii din Primărie pretind că nu l-au văzut nici până acum.
Cert este că interesele sunt mari de ambele părți, mai ales că terenul pe care se află stadionul și dependințele a fost evaluat la 2,7 milioane euro.

„Faptul că instanța ne-a respins acțiunea nu înseamnă că Stadionul Ștrand este al celor de la Edilul, asta este o prostie”

5 Gufi Constantin VasilescuDupă cum spune Iosiv Cerbureanu, „Faptul că instanța ne-a respins acțiunea nu înseamnă că Stadionul Ștrand este al celor de la Edilul, asta e o prostie”.
Se pune firesc întrebarea cum a fost posibil ca Edilul Pitești să intre în posesia stadionului printr-un simplu act de transfer gratuit al patrimoniului de la Regotrans. „Astea sunt prostii. A fost la un moment dat o echipă, pe numele ei Constructorul, ce era finanțată de trustul de construcții ce a făcut și stadionul. Ulterior, echipa asta a funcționat la Regocom, devenită ulterior Regotrans. Și omul ăsta, Vasilescu, a fost tot timpul pe lângă echipa asta. Asta a fost tot. Nu știu ce au făcut ei, ce acte de transfer, ca să mă pot pronunța. În orice caz, tot stadionul, tot parcul Ștrand este al Primăriei Pitești de dinainte de 1945”, spune Iosiv Cerbureanu, care mai adaugă: „Am încercat să facem dovada cu tot ce am avut noi. Tot Ștrandul ăsta nu a fost proprietatea privată a unui om, dacă era așa ar fi fost împărțit până acum. Ne-am tot gândit, ce dracu’ acțiune să mai facem, că ne-am săturat de chestia asta”.
Legat de actul de transfer al stadionului Ștrand către Edilul, Iosiv Cerbureanu spune: „Eu nu cred că există un astfel de document. Cine era nebun să facă transfer pe stadionul Ștrand?”
Mai este vreo șansă să fie stadionul al Primăriei? „Cum să nu fie? Dar ce, e vreo șansă să îl ia Constantin Vasilescu și Edilul? Cei de la Edilul Pitești nu au nicio șansă să se facă proprietari pe stadionul Ștrand, de nicio culoare. Poate în secolul 29!”
Mai trebuie precizat că atât cei de la Edilul, cât și Primăria Pitești au cadastru pe stadionul Ștrand. Iar dreptul de proprietate se va stabili de abia după ce se va soluționa această problemă.
Deocamdată, stadionul Ștrand, ce ar trebui să rămână pentru totdeauna al piteștenilor, a ajuns o paragină, tribuna de 3.000 de locuri arătând ca după război.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii