Web Analytics

Ionel Dancă, la Pitești: „Programele de sprijin ale Guvernului produc efecte în Argeș. 556 de companii au accesat IMM Invest”

de | 27.08.2020 13:49 | Actualitate, Politica si Administratie

Miercuri a avut loc o dezbatere a planului național de investiții și relansare economică al Guvernului PNL cu oamenii de afaceri din Argeș, la care a participat și Ionel Dancă – Șeful Cancelariei Prim-Ministrului României. Ulterior, a avut loc o conferință de presă a PNL Argeș, la care au participat și Adrian Miuțescu- președinte PNL Argeș, Emanuel Soare – candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Argeș și Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL pentru Primăria Pitești.

Ionel Dancă: „Guvernul va acorda prioritate proiectelor de infrastructură care vizează acest județ

„Guvernul liberal vine cu soluții pentru problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri și angajații companiilor. Măsurile de sprijin au fost implementate rapid, astfel încât acum vorbim despre o creștere a salariilor. Potrivit datelor statistice în România, în luna iulie, cu 5 % față de aceeași lună a anului trecut, salariul mediu net a crescut în perioadă de criză ca urmare a măsurilor adoptate de Guvernul PNL, față de aceeași perioadă a anului trecut când era creștere economică și PSD era la guvernare. Chiar și în perioadă de criză am crescut salariile, puterea de cumpărare a românilor și am salvat locurile de muncă. În luna august, comparativ cu începutul anului, înainte de criză, numărul contractelor de muncă active în România era mai mare cu 6400 față de luna ianuarie a acestui an. Minciuna PSD cu un milion de șomeri are picioare scurte, este o propagandă mincinoasă, nu are nicio legătură cu realitatea economică. Românii care au primit indemnizația de șomaj tehnic, angajatorii care plătesc suport pentru angajații întorși la muncă știu mai bine acest lucru. Programele de sprijin ale Guvernului produc efecte chiar aici, în județul Argeș, vorbim despre 556 de companii care au accesat programul IMM Invest și au primit credite pentru capital de lucru și investiții, în valoare de 273. 8 milioane lei. Programul IMM Invest, la nivel național, are peste 15 000 de companii cu credite aprobate în valoare totală de peste 12 miliarde lei. În ultima ședință de Guvern a fost aprobată majorarea plafonului de garanții pentru programul IMM Invest de la 15 miliarde lei la 20 miliarde lei pentru a putea beneficia cât mai multe companii de această facilitate. În privința măsurilor de sprijin pentru angajați, datele ne arată că peste 65.000 de oameni au beneficiat de plata șomajului tehnic în valoare de peste 210 milioane de lei, ceea ce i-a determinat pe angajatori să nu facă concedieri. (…) Acestea sunt doar câteva date care ne arată că măsurile Guvernului nu sunt vorbe, sunt măsuri care ajută mediul economic să treacă de criză.
Sunt aici să transmit mesajul premierului Ludovic Orban, care s-a angajat în fața cetățenilor din județul Argeș că va acorda prioritate proiectelor de infrastructură care vizează acest județ. Pentru Autostrada Sibiu-Pitești, când puțini au mai crezut că se face ceva, Guvernul liberal a băgat buldozerele pe primul tronson Sibiu – Boița. În Mai, la Pitești, s-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Curtea de Argeș – Pitești, un tronson extrem de important.
Pentru drumul expres Craiova-Pitești, un proiect de care PSD și-a bătut joc, inaugurând niște borduri în câmp, l-am preluat și am accelerat lucrările, și acum gradul de execuție pe cele 2 loturi aflate în lucru este de peste 50 %. Niciun șantier nu a fost închis. Chiar dacă a fost perioadă criză, investițiile au primit cea mai mare alocare din ultimii 10 ani”, a punctat Ionel Dancă.

Ionel Dancă: „Doar Sorin Apostoliceanu poate să bată PSD în Pitești și doar Emanuel Soare poate să câștige CJ în acest județ”

Despre Emanuel Soare și Sorin Apostoliceanu, reprezentantul Guvernului a spus: „Doi candidați extrem de valoroși pe care PNL vizează pentru o victorie în Argeș. Emanuel Soare – un cunoscut profesor, un profesionist remarcabil care în perioada de pandemiei s-a achitat mai mult decât onorabil de sarcinile avute ca prefect. Sorin Apostoliceanu, un om cu experiență administrativă, care are deja încrederea piteștenilor pentru un mandat de primar care să scoată orașul Pitești și județul Argeș de sub modelul de administrație pesedistă anterioară, care nu a avut niciun fel de viziune în ceea ce înseamnă modernizarea administrației și digitalizarea serviciilor publice, transformarea Primăriei într-un punct unic de servicii pentru problemele cetățenilor. Domnul președinte Adrian Miuțescu sunt convins că a avut o mână bună cu acești candidați și mergem împreună la victorie în județul Argeș, să transformăm județul într-o mândrie a Brătienilor. Sigur, victoria nu este garantată, nu este câștigată, suntem în plină bătălie, este o luptă strânsă cu PSD-ul în acest județ. Am încredere că Sorin Apostoliceanu va câștiga această bătălie și chemăm argeșenii să învingem pentru mulți ani PSD – ul în acest județ. Doar Sorin Apostoliceanu poate să bată PSD în Pitești și doar Emanuel Soare poate să câștige CJ în acest județ.

Sorin Apostoliceanu: „Pentru Primăria Pitești propunem o echipă din care fac parte aproape numai oameni de afaceri”

Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la primăria Piteşti, susține că Argeșul și Piteștiul beneficiază acum de sprijinul Guvernului, dar că în perioada anterioară, când era Guvern PSD, orașul Pitești era ocolit de sprijinul de la nivel național pentru fondurile de dezvoltare.

La Pitești sunt multe lucruri de făcut. Pentru mediul de afaceri, primăria, chiar dacă nu are prea multe instrumente fiscale, trebuia să acorde un ajutor oamenilor de afaceri, automat și piteștenilor care sunt salariații acestor firme din județ. Guvernul a creat acest lucru și se puteau acorda facilități fiscale pentru plata taxelor și a impozitelor, se putea acorda anularea penalităților pentru cei care achită restanțele.

Toate acele mici firme ce se află pe domeniul public al Piteștiului au plătit chiria întreagă în această perioadă, deși nu aveau activitate. În alte orașe s-a putut. De ce? Pentru că aveau administrație liberală, care a gândit ca un întreg, dacă firmelor le este bine și oamenilor din acel oraș le este bine, își păstrează locurile de muncă. De asemena Primăria putea să ajute prin achiziția bunurilor pe care le consumă în mod curent doar de la firmele din Pitești. Pentru fondurile europene este clar că la Primărie trebuie făcut un departament cu specialiști, un city manager care să cunoască toate mecanismele, să fie și tânăr să aducă cât mai mulți bani în Pitești. Noi am încercat, dar n-am găsit sprijin nici la Guvern, nici la Primărie.

Este foarte clar că Argeșul și Piteștiul beneficiază de sprijinul Guvernului. De ani de zile, chiar dacă era Guvern PSD, în Pitești n-a ajuns niciun ban, doar la Spitalul Mioveni și acolo sunt tot felul de povești cusute, le știți foarte bine.

Noi am fost întotdeauna ocoliți, chiar dacă era aceeași culoare politică și la Guvern și la Primărie. Acest lucru se va schimba, pentru că reprezentanți de la cel mai înalt nivel sunt lângă noi. Noi pentru Primăria Pitești propunem o echipă din care fac parte aproape numai oameni de afaceri: Mihai Coteț, Ana Stan, Tibi Irimia, oamenii care știu foarte bine că un sprijin de la primărie poate face diferența între moartea și viața unei fimei. Ne vom așeza la masă cu reprezentanții IMM-urilor ca să găsim soluții pentru a-i ajuta pe ei și pe piteșteni”, a declarat Sorin Apostoliceanu.

Emanuel Soare: „Dacă începem școala în Argeș, trebuie să o începem pentru toți”

Emanuel Soare, candidatul PNL la CJ Argeş, susține că infrastructura rutieră, sănătatea și educația sunt primele priorități.

Este a 8-lea ministru din Guvernul Orban care vizitează județul Argeș în ultima perioadă. În cea mai gravă perioadă de criză pe care o traversăm, Guvernul României investește. Este o diferență clară între conceptul de administrație PSD, crae s-a bazat pe împrumuturi pentru a crește diverse venituri, care au dus la creșterea inflației și la scăderea puterii de cumpărare și paradigma liberală, care face anumite împrumuturi pentru a plăti aceste datorii, dar și pentru a face investiții. Este un lucru nemaivăzut în România, să investești în refacerea infrastructurii într-o perioadă de criză, când oricum bugetul suportă greu cheștuielile produse în pandemie. (..)

În calitatea mea de candidat nu pot gândi un proiect de dezvoltare decât în jurul acestor mari investiții în marea infrastructură rutieră care trece prin Argeș. Dacă Argeșul va avea infrastructură rutieră puternică, întreaga Românie beneficia de acest lucru. Ținem Europa în loc din cauza lipsei autostrăzilor, pentru că asdministratia na fost in stare sa fac treaba in acesti ani. Noi am venit cu un program de dezvolatre al județului Argeș, care pleacă de la prioritățile Guvernului României. Ne-am propus lucruri foarte serioase, pe care le putem face împreună. În primul rând, trebuie de rezolvăm problema drumurilor. Trebuie să refacem întreaga infrastructură de sănătate. Trebuie să asigurăm tratamente de calitate pentru toți argeșenii, fără discriminare. Trebuie să putem schimba managementul defectuos pentru a proteja sănătatea argeșenilor mai ales odată cu provocarea ce va veni în toamnă.

Trebuie să refacem insfrastructura educațională a acestui județ. Trebuie pregătite școlile pentru a face față redeschiderii noului an școlar în condiții de sănătate pentru elevi și dascăli. Trebuie să asigurăm condițiile tehnologice astfel încât copiii care nu pot veni la școală să aibă acces la educație. Dacă începem școala în Argeș, trebuie să o începem pentru toți. Învățământul obligatoriu trebuie să asigure egalitate de șanse și dreptul la educație al tuturoro copiilor. Nu cred că administrația care conduce acum județuol Argeș are capacitatea de a produce în acest moment de a începe anul școlar în siguranță. Îi asigur pe argeșeni că începând cu 28 septembrie, toate aceste proiecte vor începe să capete viață pentru a reda mândria argeșenilor că avem cel mai puternic, dezvoltat și educat județ al țării. A venit timpul să rupem cu trecutul și să redevenim mândri de ceea ce am fost!”, a declarat Emanuel Soare.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii