Web Analytics

Ion Mînzînă: „Taxa de solidaritate pentru marile companii este necesară!”

de | 2.02.2023 13:05 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș, a transmis un comunicat de presă cu propunerea făcută de social-democrați pentru marile companii.
„Taxa de solidaritate este soluția corectă! Taxa de solidaritate pentru marile companii este necesară! De aceea PSD propune pentru marile companii un model de taxare care reprezintă, practic, o extindere a taxei de solidaritate introdusă la nivel european în domeniul energiei.
Taxa ar urma să fie extinsă la toate companiile mari care au înregistrat profituri uriașe și care trebuie să plătească taxe în România măcar la fel cum plătesc firmele românești, adică cel puțin 1% din cifra lor de afaceri.

Supraprofiturile obținute prin specularea actualei situații de criză trebuie suprataxate și, astfel, o parte dintre ele să se reîntoarcă către societate. Este vorba despre echitate!
De multe ori, marile companii își exportă profiturile prin diverse inginerii financiare, iar impozitul declarat e atât de mic, încât impozitul de 16% din această sumă nu reprezintă nici măcar 1% din cifra de afaceri, așa cum plătesc toate IMM-urile din România!”,
a transmis PSD Argeș într-un comunicat de presă.

Citește și Ion Mînzînă, după doi ani la şefia CJ: „În Argeş am investit în toate domeniile importante”

Citește și Ion Mînzînă, după anunțul OMV că nu va plăti taxa de solidaritate în țara noastră: “România lucrului bine făcut…PRAF”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole