Web Analytics

Ion Mînzînă, după anunțul OMV că nu va plăti taxa de solidaritate în țara noastră: “România lucrului bine făcut…PRAF”

de | 14.01.2023 07:00 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Președintele PSD Argeș a transmis un mesaj cu privire la decizia austriecilor de la OMV de a plăti contribuția de solidaritate în Austria, și nu în România. 

Ion Mînzînă spune că 

“În mod surprinzător, pentru unii, având în vedere că acestă contribuție de solidaritate de 60% a fost impusă de Guvern prin ordonanță de urgență de la finalul anului trecut, prin aplicarea unui Regulament UE adoptat în toamna lui 2022, unde pragul de 75% a fost stabilit Regulamentul UE nr. 1854/2022 și preluat ca atare în legislația românească.

Citește și: O fetiță de trei ani a fost găsită moartă în mașina de spălat

Austriecii susțin că mai puțin de 75% din cifra de afaceri anuală provine din activitățile vizate de noua suprataxă.  Pentru OMV nu e valabil în România, dar e valabil în Austria!”

Președintele PSD Argeș nu se declară deloc surprins: 

“Am spus-o de atâtea ori: am acceptat prea mult timp ca unii să se comporte precum stăpânii în țara noastră. Sigur că OMV crede că își poate permite în continuare să spună că nu plătește această contribuție în România, dar o plătește în Austria. 

Sigur că o companie precum OMV, care a crescut pe seama resurselor românești la un nivel colosal, se gândește că ar putea jongla cu acest prag. A și făcut o serie de mișcări în acest sens în sectoare precum  trading, producția și vânzarea de energie electrică etc., tocmai pentru a nu atinge  75% din cifra de afaceri din domeniile prevăzute de lege. 

Sigur că se gândește să facă asta, într-o țară pe care o consideră de sclavi, dar o țară în care a raportat, în primele nouă luni ale anului trecut un profit de peste cinci ori mai mare faţă de perioada similară din 2021, de la 1,676 miliarde lei, la 9,156 miliarde lei.

Mă aștept, de data aceasta, să avem măcar o tresărire de orgoliu. Nici nu spun de patriotism. Și cred că, așa cum a făcut și cu alte ocazii, ministerul de Finanțe nu va permite aceste manevre demne de valutiști de prin parcările de hoteluri. Nu trebuie decât ca ANAF să își facă treaba. Aici vorbim de supraprofituri care au fost obținute în România, de la clienții persoane fizice și de la firmele #românești! Din economia României!  

Cum era versul acela de la începutul imnului? Deșteaptă-te, române!”, a mai transmis Ion Mînzînă. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *