Ion Mînzînă: „Suntem gata oricând să ne asumăm responsabilitatea unei veniri la guvernare, dar nu în orice condiţii”

de | 4.11.2021 13:25 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Marți, 2 noiembrie, în febra și criza negocierilor pentru formarea unui nou guvern, șeful PSD Argeș, Ion Mînzînă, a vorbit despre condițiile în care partidul său ar accepta să intre la guvernare.

„În urma unei consultări interne, vom transmite conducerii naționale poziția PSD Argeș”

„Pe generalul Ciucă nu l-au învins talibanii, dar l-au umilit Klaus Iohannis și Florin Cîțu, care și-au bătut joc în numai o săptămână de toată cariera plină de legende pe care acesta și-o construise. Acum, marele general a fost transformat într-unul de plastilină, a fost «flexibilizat» și trimis la pețit. Din păcate, a trecut aproape o lună de când guvernul de mare angajament Cîțu a fost demis prin vot istoric. Într-o lună de zile, cu sute de morți zilnic numai de COVD, ca să nu mai vorbim de tragediile din rândul pacienților cronici, cu creșteri exponențiale la prețuri și facturi și cu milioane de români fără căldură în casă, în spitale și în școli, președintele a jucat numai la cacealma. A nominalizat premieri incapabili să formeze o majoritate care să voteze un guvern. Marea așa-zisă coaliție de drepta plămădită de Klaus Iohannis, contrar rezultatelor alegerilor parlamentare, s-a prăpădit și a lăsat în urmă un haos în toate domeniile!

În acest context, se dorește negocieri cu PSD pentru formarea guvernului și a unei majorități în Parlament. Nu avem cum să ne schimbăm opinia în privința guvernărilor PNL-USR. Situația dezastruoasă în care țara se află li se datorează 100%. Inclusiv cea sanitară. Nimeni nu se aștepta ca România să nu fie afectată de acest al patrulea val pandemic, dar cu siguranță efectele ar fi putut fi mult mai limitate. În rest, nici astăzi și nici mâine nu îi vom «spăla» pe cei care au fost în guvernele de dreapta. Nici pe cei din PNL și, cu siguranță, nici pe cei din USR!”, spune Ion Mînzînă.

Citește și Ion Mînzînă: „Avem un singur mesaj pentru trântorul solemn de la Cotroceni: GHINION!”

„Trebuie să avem garanția că ne putem pune în aplicare programul de guvernare”

În continuare, președintele PSD Argeș a subliniat în ce condiții acceptă PSD să intre la guvernare: ”Sigur, PSD este cel mai mare partid din România, iar PNL și Klaus Iohannis trebuie să își aducă în primul rând aminte de acest aspect. Suntem gata oricând să ne asumăm responsabilitatea unei veniri la guvernare, dar nu în orice condiții și nu alături de oricine. Trebuie să avem garanția că putem să ne punem în aplicare programul de guvernare, pentru că toată lumea este conștientă că nu va fi ușor să reparăm ce au stricat acești indivizi în doi ani de guvernare.
În urma unei consultări interne, vom transmite conducerii naționale poziția PSD Argeș.
PS: Dacă este un adevărat general și nu cel care a câștigat o bătălie pe care nu a dus-o, Nicolae Ciucă ar trebui să înțeleagă că nu poate conduce un guvern slugărind pe cei doi distrugători ai României, Cîțu și Iohannis”, a transmis, într-un comunicat de presă, Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș.
M.S.

Citește și Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș:“În timp ce țara se adâncește în criză, Iohannis joacă poker cu Cioloș și Cîțu!“

 

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

DGA Argeș: Activitate de prevenire
DGA Argeș: Activitate de prevenire

La inițiativa Consiliului Județean Argeș și în baza Protocolului de colaborare încheiat în anul 2021, între MAI – Direcția Generală Anticorupție și Consiliul Județean Argeș, ofițeri din cadrul Serviciul Județean Argeș au desfășurat, în data de 19.05.2022,  o...

UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia
UE: Reducerea rapidă a dependenței de combustibilii fosili din Rusia

Comisia Europeană a prezentat în ziua de 18 mai planul REPowerEU - răspunsul său la situația dificilă și la perturbările cauzate pe piața mondială a energiei, de invazia Ucrainei de către Rusia. Există două argumente principale în favoarea transformării urgente a...


Loading RSS Feed