Ion Mînzînă: „Ministrul Educaţiei şi ministrul Sănătăţii nu au reuşit să facă nimic concret pentru redeschiderea şcolilor”

de | 26.08.2021 13:36 | Actualitate, Politica si Administratie

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, vorbește despre incertitudinea în privinţa condiţiilor de începere a şcolii.
„Asistăm la o harababură îngrozitoare în ceea ce privește modul în care se fac pregătirile pentru începerea noului an școlar! Ministrul Educației și ministrul Sănătății nu au reușit să facă nimic concret pentru redeschiderea școlilor, prevăzută pentru data de 13 septembrie.
Cu trei săptămâni înainte de a veni la cursuri, elevii, profesorii și părinții nu știu care sunt măsurile care au fost sau vor fi instituite și care vor trebui să fie respectate.

Până în acest moment nu s-a stabilit cum se va face testarea non-invazivă a elevilor și cum se va asigura testarea periodică a profesorilor, școlile nu au fost dotate cu infrastructura digitală necesară pentru desfășurarea cursurilor online sau în sistem hibrid, nu au fost realizate ghiduri metodologice pentru cazurile cu predare exclusiv online sau hibrid în vederea prevenirii eventualelor colapsuri din actul educațional și nu au fost anunțate cu exactitate măsurile pe care profesorii și elevii vor trebui să le respecte odată cu debutul noului an școlar.
Școlile trebuie să funcționeze în siguranță, dar acești guvernanți par de pe altă planetă și nu au învățat nimic din experiența anului trecut, când nu au putut face altceva decât să pună pe butuci învățământul din cauza habarnismului care îi caracterizează!”, se arată într-un comunicat de presă.
M.S.

Citește și Ion Mînzînă, mesaj pentru argeșeni: „Puneți-vă toate ECONOMIILE la loc sigur, dragi argeșeni, dragi români…”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii