Web Analytics

Ion Mînzînă: „La modul în care PNL își arogă merite, vom afla în curând că au construit și Barajul Vidraru”

de | 12.05.2020 18:46 | Actualitate, Politica si Administratie

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș, a criticat discursul pe care l- a avut Ministrul Finanțelor în Parlament și modul de organizare a ceremoniei în cadrul căreia s- a semnat contractul pentru tronsonul 5 al Autostrăzii Pitești- Sibiu, eveniment petrecut la sediul Instituției Prefectului Argeș. „Am asistat ieri la două momente care spun multe despre modul de-a dreptul îngrijorător în care actualii guvernanți gândesc.

În primul rând, acuzațiile și injuriile proferate de către ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, în Parlament. Cel care a fost respins pentru acest post în comisiile de specialitate ale Parlamentului, care a primit vot de blam în cazul unei moțiuni și care a dat bir cu fugiții când a fost pe punctul de a fi instalat în funcția de premier a făcut un spectacol grotesc în Parlament. Nu este posibil ca un reprezentant al unui Guvern care se proclamă democratic să adreseze parlamentarilor opoziției adjective precum criminali, ticăloși, pușcăriași și să spună că statul este atacat din Parlament! Ori, tocmai Parlamentul este instituția fundamentală într-o democrație!

De asemenea, cum să vii să spui că PSD a lăsat țara fără apărare în fața coronavirusului descoperit în China în decembrie 2019, când PNL este la putere din 4 noiembrie 2019? Cât despre aberația conform căreia România stă în ultimele șase luni de guvernare liberal mai bine decât cu PSD la putere nu putem decât să cităm Eurostat care a anunțat acum câteva zile că Produsul Intern Brut al României a fost în 2019 de aproximativ 223 miliarde de euro la preţuri curente, peste cel al Cehiei (220 miliarde de euro) sau Portugaliei (212 miliarde de euro). Un rezultat, așadar, al guvernărilor PSD, nicidecum al PNL. Florin Câțu este un ministru care i-ar face să roșească de rușine pe marii săi precedesori precum Ion Brătianu, Take Ionescu, Petre Carp sau Virgil Madgearu.

În al doilea rând, ieri, la Pitești, s-a semnat contractul pentru proiectare și execuție a lucrărilor la tronsonul Pitești – Curtea de Argeș al autostrăzii spre Sibiu. Foarte bine! Se continuă, astfel, demersurile inițiate de PSD, așa cum este și firesc în cazul marilor proiecte de infrastructură. Dar când impui amenzi uriașe în situație de urgență și interzici oamenilor să se întâlnească în număr mare, să aduni într-o sală circa 80 de oameni pentru o festivitate de acest gen este o încălcare grosolană a normelor în vigoare! Să nu permiți accesul în sală altor parlamentari decât al celor de la PNL este, de asemenea, o dovadă de aroganță și pseudo-dictatură! Să dai afară din sală ziariști care ți se par incomozi sau să te rățoiești la jurnaliști care nu pun întrebări agreate de tine, asta înseamnă o lipsă crasă de respect față de libertatea de exprimare, unul dintre principiile de bază ale unei democrații sănătoase!

La modul în care PNL își arogă merite pentru tot felul de proiecte, probabil cât de curând vom auzi că liberalii au construit și Vidraru, iar PSD este de vină pentru că soarele nu răsare decât o dată pe zi!”, a declarat liderul PSD Argeș, Ion Mînzînă.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii