Web Analytics

Ion Mînzînă: „În acest mandat, judeţul Argeş a beneficiat de cele mai importante investiţii în drumurile naţionale”

de | 9.02.2023 12:50 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că au fost începute demersurile pentru modernizarea Transfăgărășanului, iar PSD Argeș a transmis că decizia a venit ca urmare a demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și de parlamentarii social-democrați din județ.

Lucrările de modernizare vor fi făcute în perioada 1 iulie – 20 octombrie. „Este vorba de consolidări, construcție de polate, sistem de scurgere a apelor, benzi pentru vehicule lente, acolo unde amplasamentul permite. De asemenea, modernizarea Transfăgărășanului va include și realizarea de puncte belvedere. Vor fi realizate mai multe spații pentru comercianți și vor fi amenajate parcări de scurtă durată. La intrările pe Transfăgărășan vor fi amplasate panouri digitale de informare ce vor oferi informații privind starea carosabilului, starea vremii, condiții de trafic și numărul de locuri de parcare disponibile”, a transmis PSD Argeș într-un comunicat.
Reabilitarea Transfăgărășanului a fost anunțată în noiembrie 2022, de ministrul Sorin Grindeanu, la evenimentul dedicat semnării protocolului prin care Consiliul Județean Argeș a preluat derularea procedurilor de achiziție pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate.

Citește și Ion Mînzînă, după doi ani la şefia CJ: „În Argeş am investit în toate domeniile importante”

Ion Mînzînă: „Avem o strategie, aceea de a dezvolta infrastructura rutieră”

„Vreau să le mulțumesc parlamentarilor de Argeș împreună cu care am făcut numeroase demersuri la ministerul Transporturilor pentru reabilitarea acestui drum extrem de important pentru Argeș, dar și pentru România. Din punct de vedere tehnic, este o bijuterie arhitectonică a țării noastre, iar din punct de vedere turistic cred că este cu adevărat cel mai frumos drum din lume. Vreau să îi mulțumesc ministrului Sorin Grindeanu pentru faptul că a înțeles importanța acestui drum pentru turismul românesc și cu precădere pentru turismul din județul nostru, dar și pentru faptul că, în acest mandat, județul Argeș a beneficiat de cele mai importante investiții în drumurile naționale. Avem o strategie, aceea de a dezvolta infrastructura rutieră, însă eforturile noastre pentru drumurile județene nu se pot face cu adevărat vizibile fără să avem investiții și în modernizarea rețelei de drumuri naționale” – președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș Ion Mînzînă.

Consultare de piață pe tema Transfăgărășanului

CNAIR a anunțat că lansează, luna aceasta, o consultare de piață care va dura trei săptămâni, pentru a putea estima parametrii investiției de reabilitare a Transfăgărășanului. După consultare, CNAIR va demara procedurile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a unei Expertize Tehnice.
Data când va începe modernizarea va fi stabilită după analizarea tuturor detaliilor. La ora actuală sunt contractate și/sau în curs de contractare mai multe lucrări de punere în siguranță a Transfăgărășanului. (M.S.)

Citește și Ion Mînzînă: „Taxa de solidaritate pentru marile companii este necesară!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *