Web Analytics
scris joi, 01.06.2023

Ion Mînzînă: „Constantin Stroe a fost cea mai mare personalitate a judeţului Argeş”

Campania „O stradă şi un bust în Piteşti pentru Constantin Stroe”

„Jurnalul de Argeș” a inițiat, încă din octombrie 2021, o campanie în cinstea fostului director al Dacia, Constantin Stroe. Până acum, numeroase personalități și-au spus părerea despre necesitatea unei străzi și a unui bust în Pitești pentru regretatul Constantin Stroe.
În această ediție l-am invitat pe Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș și al PSD Argeș.

Ion Mînzînă: „Constantin Stroe a fost cea mai mare personalitate a judeţului Argeş”

”Constantin Stroe merită, în primul rând, să rămână în memoria tuturor pentru că a reprezentat un exemplu de profesionalism și un om care a iubit automobilul. Când spui Argeș, când spui Mioveni sau Pitești, toată lumea știe de două branduri: uzina Dacia și FC Argeș. Constantin Stroe a fost unul dintre martorii naşterii şi creşterii uzinei Dacia la Mioveni, acolo unde s-a angajat în 1968 și unde, timp de 12 ani, a fost director general. Este omul datorită căruia Dacia a rezistat pe piață și cel care a avut, poate, cel mai important rol în readucerea mărcii în familia Grupului Renault.

A iubit nu doar Dacia, a iubit automobilul și a avut o viziune complexă asupra felului în care industria auto trebuie să se dezvolte în România. Iar faptul că, astăzi, Argeșul și România înseamnă ceva în lume în această industrie este parte din moștenirea sa. Și tot de numele lui Constantin Stroe se leagă și ultimele performanţe importante reuşite de FC Argeş, atunci când echipa fanion a județului avea participări în cupele europene. Constantin Stroe a fost, putem spune, cea mai mare personalitate a județului Argeș” – a declarat Ion Mînzînă.

Citește și Cătălina Dumitraşcu: „E o onoare să poţi oferi respectul cuvenit lui Constantin Stroe”

Citește și Ioan Scarlat: „Constantin Stroe merită un bulevard şi un bust”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *