Web Analytics
scris joi, 23.09.2021

Ion Mînzînă: „Certificatul verde nu poate fi impus nici prin hotărâre de Guvern, nici prin ordonanţă de urgenţă!”

Ion Mînzînă, președinte al PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș, susține că accesul condiționat la evenimente poate fi impus doar prin lege adoptată în Parlament.
„Certificatul verde nu poate fi impus nici prin hotărâre de Guvern, nici prin ordonanță de urgență!
Doar prin lege adoptată în Parlament se poate impune accesul condiționat în restaurante sau la evenimente!
PSD susține ferm că țara nu mai poate fi închisă ca în starea de urgență și că situația actuală – creșterea accelerată a numărului de îmbolnăviri, a cazurilor de la ATI – impune măsuri serioase de prevenție și control. Însă deciziile care se impun trebuie să fie adecvate și mai ales deplin legale.

Ion Mînzînă: „Certificatul verde nu poate fi impus nici prin hotărâre de Guvern, nici prin ordonanţă de urgenţă!”

Citește și Certificatul verde a fost aprobat de CNSU. Acesta va deveni obligatoriu la nunți, în restaurante, în sălile de sport și la meciuri

Impunerea certificatului verde prin HG reprezintă un abuz care va provoca haos și va aduce și mai multă neîncredere publică. Curtea Constituțională a statuat în mai multe decizii că orice măsuri care afectează drepturi și libertăți fundamentale nu se pot lua decât prin lege adoptată-n Parlament.
Soluția corectă este proiect de lege dezbătut și adoptat în Parlament! Doar astfel măsurile propuse ar putea trece testul discriminării.
Guvernul știa demult că România trebuie să fie în acord cu realitatea europeană în privința certificatului verde, dar, în loc să pregătească, să prezinte public și să promoveze din timp în Parlament actul normativ necesar, a pierdut ultimele trei luni cu campanii electorale absurde, care n-au nicio legătură cu problemele oamenilor!”, a transmis Ion Mînzînă într-un comunicat de presă.
M.S.

Citește și Ion Mînzînă: „Așa-zisa coaliție de guvernare are altă agendă decât cea reală a românilor”

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Suca, idiot v Rasii!!!

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită