Web Analytics

Ion Iliescu, la 94 de ani: „Internetul e plin de meme-uri cu mine, că speranța moare penultima și altele”

de | 4.03.2024 09:42 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Fostul preşedinte a împlinit 94 de ani, dar şi-a păstrat umorul, astfel încât poate să zâmbească larg la glumele care îl au ca subiect principal de pe reţelele de socializare.


Citește și Exclusiv! Rechizitoriul tânărului care l-a omorât pe poliţistul local Condoruş Savaste

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, care a împlinit pe 3 martie 94 de ani, a vorbit în podcastul fostului ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, despre cât de importantă este vârsta în politică. El face referire, în acest context, inclusiv la glumele care circulă pe rețelele sociale despre vârsta sa înaintată, precizând că pe cele mai inspirate le apreciază. „Internetul e plin de meme-uri cu mine, cum că speranța moare penultima sau că am fost văzut la bancă, pentru un credit pe 30 de ani, etc. Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor”, a spus Iliescu.

Întrebat în ce măsură contează vârsta și vârstele în politică, Iliescu a spus: „Vârsta îți dă o măsură a granițelor – foarte subtile, de altfel – dintre curaj și tupeu, dintre prostie și altruism, dintre merite și experiență. Nu cred că a trăi viața în acord cu niște standarde comune e o soluție: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleșitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturității, afectivității, așteptărilor. Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil. În politică, vârstele bat vârsta: partidele ating forme de uzură, trebuie să satisfacă noi așteptări fără a se dezice de sine și de identitatea lor ideologică, instituțiile riscă să ajungă forme fără fond. Pentru vârstă, trebuie să nu faci excese. Pentru vârste, ai nevoie de progrese. E o matematică simplă a vieții”.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *