Web Analytics

Ion Cristoiu, despre comasarea alegerilor: Asistăm la o comedie

de | 20.02.2024 15:44 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că PNL şi PSD s-au înţeles deja pentru comasarea alegerilor, iar negocierile dintre cele două părţi sunt de faţadă şi fac parte din operaţiunea de salvare a lui Nicolae Ciucă şi de menţinere a lui la conducerea PNL în cazul unui scor slab al. liberalilor la europarlamentare.

Citește și: A murit o figură legendară a Televiziunii Române

„Cred că asistăm la o comedie. De fapt, ei sunt înţeleşi şi au nevoie de aşa-zise negocieri. Că ei spun aşa: trebuie să luăm neapărat o decizie şi e lucru serios, dar dacă sunt serioşi şi vor să facă stăteau până dimineaţa.(…) Să o luăm metodic. Potrivit declaraţiilor lor oficiale, avem un singur subiect de negociere. Şi anume, PNL vrea comasarea locală cu europarlamentarele şi se negociază cu PSD să se comaseze. Prima ciudăţenie este că noi nu ştim ce vrea PSD. (…) PSD vrea un calendar, după părerea mea, care să cuprindă comasarea turului al II-lea al prezidenţialilor cu parlamentare, care ar fi în avantajul lor. Eu nu sunt de acord, prezidenţialele ar trebui să fie separate pentru că acolo alegem un om. (…) Cei de la PNL susţin zi şi noapte că PSD vrea ca ei PNL să declare candidat unic PNL-PSD la prezidenţiale pe Ciolacu. Aţi auzit pe cineva de la PSD spunând asta?”, a afirmat publicistul luni seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu susţine că în operaţiunea naţională de salvare a lui Nicolae Ciucă se va face şi săltărea de DNA a preşedintelui CJ Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, pentru luare de mită.

„La ora actuală este o operaţiune naţională, în care să înscris şi dl. Ciolacu, şi anume salvarea soldatului Ciucă. Problema este că europarlamentarele vor duce automat la un scor slab la PNL, care dă posibilitatea în partid să-l răstoarne pe Ciucă. Deci este vorba de păstrarea lui Ciucă. De ce Ciucă? Admiţând că liberalii sunt pe locul trei, nu-i nicio problemă. Îl schimbi pe Ciucă şi poate chiar şi bine. În cadrul operaţiunii <salvaţi-l pe Ciucă> ca preşedinte al PNL este înhăţarea lui Iulian Dumitrescu de DNA. El era prim-vicepreşedinte, dar crea tulburări în partid. Era unul dintre cei care spuneau că în caz de eşec îl dă jos pe Ciucă”, a spus publicistul.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *