Web Analytics

Ion Baicea, primar Costești: ”Nu se poate carantina o localitate, așa, că vrea cineva!”

de | 30.07.2020 13:18 | Actualitate

 

Despre ce efecte ar fi avut o carantinare a localităților, ce discuții au purtat primarii comunelor vizate de carantinare în biroul prefectului de Argeș, dar și despre faptul că ar exista o suspiciune de motivație politică asupra impunerii carantinării am stat de vorbă cu Ion Baicea, primarul orașului Costești.

Ion Baicea, primarul orașului Costești: ”Dacă s-ar impune carantinarea, ar exista efecte din toate punctele de vedere: și economic, și social, și medical. Noi, primarii, am fost împotriva carantinării. Trebuie să luăm măsurile care trebuie luate fără să carantinăm localitatea. Asta a hotărât Comitetul pentru Situații de Urgență al orașului Costești. Nu se poate carantina o localitate, așa, că vrea cineva! Trebuie făcut un studiu, DSP-ul să motiveze de ce, cum și în ce fel. Din punctul meu de vedere, am discutat pe lege. Eu am discutat pe Legea 55, Legea stării de alertă. Noi, ca primari și președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, nu avem atribuții pe Legea stării de alertă.

Noi ne-am făcut datoria față de cetățeni împotriva răspândirii coronavirusului din punct de vedere administrativ. Adică am luat măsuri nemedicale. Am dezinfectat scările de bloc, străzile, trotuarele, am montat dispensere, tuneluri de dezinfecție. Toate măsurile astea pe plan administrativ au fost luate la noi. În privința măsurilor medicale, ele trebuiau luate de DSP, care trebuia să stabilească cine este infectat, cine sunt contacții, cine trebuie izolat, cine trebuie internat. Nu vreau să ajung până la o motivație politică de impunere a carantinării, dar, după cum s-au afișat cele 12 localități, asta ar fi”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii