Ioan Cozma, managerul Dr. Oetker: „Construirea unei noi fabrici în Argeş este doar în fază de intenţie”

de | 3.08.2016 17:42 | Politica si Administratie

Reprezentanții Dr. Oetker au depus de curând la primărie documentația necesară în vederea obținerii PUZ-ului având ca scop construirea unei noi clădiri în cadrul căreia activitatea societății va fi extinsă. Conform unor informații venite de la Primăria Valea Iașului în primă fază vor fi angajați 200 de oameni, urmând ca pe parcurs numărul acestora să crească semnificativ. Conform bilanţului raportat la sfârşitul anului 2015, Dr. Oetker are deja peste 450 de angajaţi. Compania Dr. Oetker, una dintre cele mai mari afaceri din Argeş, se pare că demarează așadar o nouă investiţie de amploare în comuna Valea Iaşului. Producătorul de aditivi alimentari, de altfel unul dintre cei mai mari din lume pe piaţa de profil, se află în faza de pregătire a documentaţiei în vederea obţinerii PUZ-ului pentru extinderea fabricii argeşene pe o suprafaţă de 3,6 hectare.

Compania a avut profit de peste 4 milioane euro anul trecut

Demn de precizat că în urmă cu doi ani, nemţii de la Dr. Oetker au plătit 1,8 milioane euro pe terenul de 14 hectare care se afla în proprietatea Primăriei Valea Iaşului, suprafaţă amplasată în vecinătatea actualei fabrici.  Compania Dr. Oetker a avut în 2015 afaceri de peste 65 milioane de euro şi un profit de peste 4 milioane de euro. „Totul este la nivel de intenție, ne-a declarat Ioan Cozma, managerul Dr. Oetker. Este prematur să vorbim despre mai multe detalii. Nu știu de unde și până unde… Nu mai comentez! Este prematur deocamdată… Nu am primit nici bugetul. Repet, totul este în fază de intenție. Eu sunt plecat deocamdată în concediu, însă vom anunța totul la timpul potrivit”.

Primarul Panțurescu: „Orice loc de muncă nou creat aduce beneficii din toate punctele de vedere”

Și primarul municipiului Curtea de Argeș ne-a confirmat intenția Dr. Oetker de a construi încă o fabrică la Valea Iașului. „Eu nu am acordul dlui director Cozma să vorbesc despre acest subiect, ne-a spus Constantin Panțurescu. Am avut o simplă discuție la premierea de la turneul de tenis. Nu am alte amănunte, știu doar că dorește să mai deschidă o fabrică, dar nu pot spune eu până nu stau de vorbă cu domnia sa. Orice loc de muncă este benefic, orice loc de muncă nou creat aduce beneficii din toate punctele de vedere”.
M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii