Web Analytics

Investiţiile pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în Argeş, în atenţia senatorului Dănuţ Bica

de | 25.11.2021 13:28 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor în legătură cu investițiile programate pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor pe teritoriul județului Argeș. Parlamentarul de Argeș susține că pe teritoriul județului Argeș este necesară realizarea unor lucrări de amenajări hidrotehnice la nivelul majorității râurilor și pâraielor. În lipsa acestora, mai multe localități sunt afectate, aproape în fiecare an, de inundații care produc pagube însemnate atât gospodăriilor, cât și culturilor agricole din comunitățile respective.

Dănuț Bica: ”În ultimii ani, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a demarat mai multe proiecte având ca obiectiv realizarea hărților de hazard și risc la inundații pentru fiecare bazin hidrografic, urmând ca în baza lor să se execute lucrările hidrotehnice pentru protecția populației împotriva dezastrelor, în principal a inundațiilor (îndiguiri, decolmatări, consolidări de maluri etc.). Din păcate, realizarea acestor categorii de investiții a fost destul de modestă, cel puțin până în anul 2020, când implementarea unor proiecte a început să progreseze. Având în vedere că în perioada actuală România se pregătește să acceseze fonduri externe prin intermediul mai multor programe (Planul Național de Redresare și Reziliență, exercițiul financiar multianual 2021-2027), în care se acordă o importanță deosebită implementării proiectelor din domeniul mediului, vă rog să răspundeți la următoarele întrebări: A fost finalizată realizarea hărților de hazard și risc la inundații aferente județului Argeș?

Citește și 14 milioane de lei pentru corn şi lapte în Argeş

Dacă răspunsul este afirmativ, ce investiții trebuie executate în regim de urgență pentru a reduce riscul de inundații în toate localitățile județului?; Care este valoarea estimată totală a investițiilor necesare pentru protecția populației împotriva inundațiilor pe teritoriul județului Argeș?; Care este valoarea totală a fondurilor externe nerambursabile puse la dispoziția țării noastre pe parcursul exercițiului financiar multianual 2014-2020 pentru realizarea lucrărilor de prevenire, protecție și diminuare a efectelor inundațiilor? Cât s-a cheltuit până în prezent din sumele respective pe plan național și la nivelul județului Argeș?; Care sunt valorile finanțărilor externe nerambursabile ce vor fi solicitate de România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și a noului exercițiu financiar multianual 2021-2027 pentru realizarea de investiții pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor? Ce sume vor fi solicitate pentru executarea acestor categorii de lucrări pe teritoriul județului Argeș?”.

Citește și Lucrările la noul corp de clădire al Spitalului Județean de Urgență Pitești, în grafic!

Citește și Profesioniştii PNL Argeş pentru Senat / DAN BICA, DEPUTATUL CU CEA MAI INTENSĂ ACTIVITATE PARLAMENTARĂ!

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii