Web Analytics

Investiţii la Valea Iaşului pentru aprovizionarea cu energie electrică şi apă potabilă

de | 7.07.2022 13:40 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Investițiile continuă în comuna Valea Iașului pentru ca aceasta să devină independentă din punct de vedere al aprovizionării cu energie electrică și apă potabilă și în mare parte s-a reușit acest deziderat, cheltuielile diminuându-se vizibil pe acest segment.

”Am băgat rețele de apă pe 1.500 metri și am realizat un bazin cu o capacitate de 160 metri cubi, pentru a avea unde să stocăm apa care provine din cele două puțuri pe care le-am forat. Acum înlocuim rețelele de apă și facem legătura între bazine și puțuri. Am ales să devenim independenți pentru a mai diminua din cheltuieli. Am pus în funcțiune o centrală fotovoltaică, iar acum producem curent! Iluminatul stradal, stațiile de epurare, primăria, școlile… toate funcționează în proporție de 75% cu energia electrică produsă de noi. Cu încă 1.000 de panouri o să mai punem în funcțiune încă o centrală fotovoltaică, iar cu aceasta o să asigurăm total consumul de energie în comună, iar ce ne va rămâne o să vindem” a precizat primarul Cristian Enescu.

Citește și Cristian Enescu, primarul comunei Valea Iaşului: ”Spaţiul de joacă de la Grădiniţa cu Program Prelungit de la Mustăţeşti a fost finalizat”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *