Învățământ online la Corbi! Proiect pilot

de | 1.05.2020 11:21 | Actualitate

 

Primăria Corbi în parteneriat cu Școala gimnazială ”Naum Râmniceanu” și Inspectoratul Județean Școlar Argeș au început de curând implementarea unui proiect pilot denumit generic ”Învățământul la distanță sau online”.

Datorită pandemiei de COVID-19, școlile au fost închise iar cursurile în clase, suspendate, astfel a apărut nevoia ca profesorii să țină legătura și să desfășoare lecțiile cu elevii online, pentru a respecta Ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență.

Învățământul la distanță presupune conectarea elevilor cu resursele didactice distribuite, folosind diverse tehnologii în vederea obținerii cunoștințelor și informațiilor pentru a putea parcurge materia și a răspunde sau rezolva temele transmise de către cadrele didactice acestora.

Însă lipsa de logistică necesară (dispozitive, internet, aplicații, platforme,etc.) a îngreunat sau i-a pus în imposibilitate atât pe profesori cât și pe elevi de a parcurge materia și a susține cursurile la distanță.

În acest context, Primăria Corbi a pus la dispoziția elevilor din clasa a VIII-a tablete cu sim prepay pe care au fost instalate aplicațiile: zoom, skype, whatsapp, pentru a putea parcurge materia și a acumula cunoștințele necesare în vederea închiderii anului școlar și susținerea examenului de capacitate. Aceste tablete au fost la dispoziție cu titlu de folosință până la terminarea anului școlar.

Urmează în scurt timp ca autoritățile locale de la Corbi să pună la dispoziție tablete și pentru ceilalți elevi de la clasele V-VII, iar pe termen mediu să se extindă învățământul online și la clasele primare.

În urma discuțiilor avute cu cadrele didactice de la Școala gimnazială ”Naum Râmniceanu”, acestea s-au arătat încântate de implementarea acestui proiect și au arătat disponibilitate și implicare, urmând să vină cu propuneri și soluții concrete, iar copiii s-au arătat cei mai optimiști.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a răspuns pozitiv și a asigurat tot sprijinul necesar, recomandând anumite platforme compatibile învățământului la distanță.

”Ținând cont că totuși în mediul rural nu toți copii au avut acces la tehnologia informației și nu sunt pregătiți pentru a putea folosi aceste dispozitive și aplicații, am ajuns la concluzia că avem nevoie de voluntari în ai ajuta pe aceștia și a le dezvolta abilitățile de comunicare online. De aceea facem un apel la tineri, elevi, studenți, etc, care au cunoștințe de specialitate pentru a se implica și a face parte din echipa extinsă formată din: elevi, cadre didactice, angajați ai primăriei și reprezentanți ai IȘJ Argeș. Înscrierile pentru voluntariat se pot face pe facebook, messenger, sau la telefonul primăriei 0248580005. Acest proiect reprezintă o provocare pentru toți și poate fi realizat cu multă implicare, susținere și eforturi depuse din partea tuturor și îl consider un pas spre ceea ce va însemna învățământul într-un viitor nu prea îndepărtat”, a postat pe o pagină de socializare Virgil Baciu, primarul comunei Corbi.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii