Învățământ: cursuri de la ora 9:00, cel mult 22 de elevi în clasă

de | 8.08.2022 10:01 | Actualitate, Home

Mai multe propuneri care vizează schimbări majore în învățământ au ajuns recent pe masa ministrului Educației. Printre modificările propuse: ora de începere a cursurilor gimnaziale să nu fie mai devreme de 9, în clasă să nu fie mai mult de 22 de elevi sau ca la ora de religie să se predea Istoria religiilor.
„Învăţământul gimnazial cuprinde clasele a V-a – a VIII-a, se organizează şi funcţionează, de regulă, cu program de dimineaţă. Orele de curs nu pot începe mai devreme de ora 09:00”, se arată în proiect.
O altă modificare se referă la disciplina Religie, așa încât „în cadrul orei de religie se asigură și studierea istoriei tuturor marilor religii”. În plus, este propusă o nouă prevedere, care să specifice în mod clar că “La disciplina religie nu se realizează evaluare.

Citește și: Făgăraș Fest – un festival de familie care a adus în prim plan muntele pe Valea Avrigului


Proiectul de lege prevede și ca numărul elevilor în clasă să fie stabilit la 22 și pentru gimnaziu și liceu, „în vederea creșterii calității actului educațional”. Aceeași limită este propusă și pentru învățământul dual. Scade, totodată, și numărul mediu de elevi propus pentru o clasă: de la 18 la 16 în cazul gimnaziului și de la 22 la 18 în cazul liceului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *