Întrevedere Putin – Erdogan, la Moscova

de | 10.03.2017 21:57 | Actualitate

Erdogan
 
Preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, s-au întâlnit  vineri la Moscova  pentru discuţii despre conflictul din Siria, unde Rusia şi Turcia au făcut eforturi de mediere şi acţiuni militare coordonate, potrivit  AP.
 
„Suntem extrem de bucuroşi că relaţiile interstatale se restabilesc, de altfel, într-un ritm destul de alert. Ultima întrevedere în acest format a avut loc cu mult timp în urmă, în opinia mea, în anul 2014. În perioada din 2014 şi până în prezent au avut loc multe evenimente. În momentul de faţă desfăşurăm o activitate intensă pentru restabilirea relaţiilor ruso-turce şi ridicarea lor la un nivel mult mai avansat” , a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, la întălnirea cu omologul său turc, 
Cei doi şefi de stat au discutat şi despre coordonarea acţiunilor de combatere a terorismului internaţional, cooperarea în domeniul apărării, reglementarea conflictului din Siria, având în vedere şi regimul de încetare a focului, precum şi organizarea unor operaţiuni militare comune, ancheta în cazul asasinării diplomatului rus Andrei Karlov şi construcţia gazoductului Turkish Stream. 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii