Web Analytics

Interviu cu subprefectul Andrei Ciungu, după ce s-a vindecat de COVID: „Nu am avut gust şi miros timp de o săptămână”

de | 12.11.2020 14:12 | Actualitate

Experiențele celor care au fost confirmați cu noul coronavirus ne pot ajuta să înțelegem mai ușor cum se manifestă boala. Subprefectul Andrei Ciungu este unul dintre cei peste 8500 de argeșeni confirmați cu COVID-19 de la începutul pandemiei până în prezent. Subprefectul a avut primele simptome în data de 20 octombrie, s-a internat a doua zi la Spitalul Mioveni, iar din data de 23 octombrie a fost izolat la domiciliu împreună cu soția și copilul. Perioada de izolare s-a terminat miercurea trecută, pe 4 noiembrie, iar concediul medical dat de spital s-a terminat vineri, 6 noiembrie. Subprefectul s-a reîntors la muncă luni, 9 noiembrie. Acesta ne-a răspuns la câteva întrebări legate de revenirea sa la muncă și experiența ca pacient diagnosticat cu COVID-19.

„Soția mea a avut dureri articulare, de exemplu. La fiecare se manifestă altfel”

# Cum v-au primit colegii de la Instituția Prefectului Argeș?
– S-au comportat normal. Provenind din rândul instituției, am o relație mai apropiată cu ei, îmi place mie să cred, și nu au fost probleme de adaptare. M-au întrebat cum a fost, toți se interesau de simptome, să vadă cum s-a manifestat la mine.
# Ce a fost cel mai greu în perioada în care ați stat izolat?
– La început, am crezut că o să-mi fie foarte greu să stau în casă timp de 2 săptămâni, dar după câteva zile te obișnuiești. La început crezi că nu poți, numai când te gândești că trebuie să stai 2 săptămâni, dar te obișnuiești. Asta e situația, sunt lucruri mai grave decât ce am avut noi.
# Familia este bine?
– Da, nu pot să spun că am avut formă urâtă. A fost suportabil, nu ne văităm.
# Ați rămas cu sechele după această boală (tuse, oboseală)?
– Se observă. N-aș putea să vă spun. Referitor la gust și miros, eu nu am avut o săptămână gust și miros. Soția mea a avut dureri articulare, de exemplu. La fiecare se manifestă altfel. Alții nu au nimic, se testează, sunt pozitivi. Nu am avut probleme. De oboseală nu pot să spun, eu mai fac și sport la nivel amator și am început să fac. Nu pot să spun că sunt la 100%, dar mă apropii. Eu am fost foarte disciplinat, mi-am luat tratamentul care mi s-a prescris.
# Acum luați un tratament preventiv?
– Numai suplimente, vitamina D pentru imunitate și vitamina C. Indicate sunt suplimentele naturale, cum este limonada foarte concentrată.

Citește și Subprefectul Andrei Ciungu, confirmat cu Covid: „Am avut o întâlnire în familie, în weekend, probabil de acolo am luat virusul”

Citește și Subprefectul Andrei Ciungu, despre Pădurea Trivale: „Faptul că a fost anulat titlul de proprietate este un mare pas înainte”

„Cu câteva luni în urmă, eu am avut și părinții internați cu COVID”

# Ce ați învățat din această experiență?
– Eu fac parte din categoria celor care au crezut de la început în existența acestui virus. Cu câteva luni în urmă, eu am avut și ambii părinți internați cu COVID și mă întrebau oamenii înainte de a se întâmpla cu părinții mei, era discuția din luna aprilie «dacă ai văzut pe cineva bolnav de COVID» și le-am spus că nu trebuie să văd personal ca să îmi dau seama că există o problemă. Ulterior am avut părinții internați și am avut și cunoștințe. Acum le spun altceva celor care nu cred în COVID: în momentul în care îți dispare gustul și mirosul, consideri că ai o problemă? Ți-a mai dispărut vreodată? Și acum îți răspunzi singur la întrebare. A fost foarte ciudat să fiu o săptămână fără gust și miros. Fac parte din categoria celor care au crezut de la început în existența unui virus și a unei probleme și am acționat în consecință. Pentru mine nu e o problemă să port toată ziua masca. Asta e, așa trebuie procedat. Ne gândim că sunt lucruri mai grave pe lumea asta decât ce ni se întâmplă nouă personal.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii