Web Analytics
scris miercuri, 17.04.2024

Intervenții chirurgicale cu tehnică modernă achiziționată prin finanțare europeană, la SJU Pitești

Pacienţii cu afecţiuni urologice vor beneficia de acum de intervenţii chirurgicale cu tehnică modernă, Sala de Urologie a Blocului Operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti fiind dotată cu o linie urologică endoscopică de ultimă generaţie. Echipamentele medicale performante un fost achiziţionate prin PNRR, componenta 12 – Sănătate – investiţia specifică 12.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale.

Intervenții chirurgicale cu tehnică modernă achiziționată  prin finanțare europeană, la SJU Pitești


În acest sens, Sala de Urologie a Blocului Operator a spitalului a fost dotată de curând cu o linie de endoscopie urologică, joasă şi înaltă care permite efectuarea în condiţii de maximă siguranţă şi confort a intervenţiilor chirurgicale la nivelul aparatului urinar (uretra, prostata, vezică urinară, ureter, rinichi) fără a fi necesară operaţia clasică care presupune incizie.

Citește și Video. Traficanți de canabis prinși în flagrant la Pitești


Această achiziţie, finanţată din fonduri europene, aduce plus valoare la nivelul siguranţei pacientului, crescând indubitabil calitatea şi performanţa actului medical.
Linia de endoscopie urologică a îmbunătăţit considerabil vizibilitatea pe care o are medicul în timpul intervenţiilor, prin monitorul cu diagonală mult mai mare, ultra HD, 4k.
Sursa de lumină este dotată cu bec led cu durata de viaţă şi luminozitate net superioare generaţiei anterioare.
Electrocauterul achiziţionat permite efectuarea electrorezecţiei şi electrocoagulării cu performanţă mult îmbunătăţită.
Ureteroscoapele semirigide şi flexibile vor putea trata calculii atât la nivelul ureterului, cât şi la nivelul cavităţilor intrarenale.
Astfel, noua aparatură din dotarea Sălii de Urologie a Blocului Operator se ridică acum la nivelul celor folosite în Centrele Universitare din Uniunea Europeană şi va fi utilizată în beneficiul pacienţilor de către specialiştii urologi, în Sala de Urologie a Blocului Operator, pentru intervenţii chirurgicale endourologice.


Aparatura de înaltă performanţă, destinată efectuării intervenţiilor chirurgicale endourologice achiziţionată este finanţată din fonduri europene şi se ridică la valoarea de 914.991,00 lei cu TVA.

Trebuie spus că în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, funcţionează Blocul Operator – alcătuit din 11 săli de operaţie şi un Compartiment de sterilizare, ce deservesc împreună întreaga activitate chirurgicală a spitalului.
Activitatea în cadrul Blocului Operator este una continuă (24 ore din 24, 7 zile pe săptămână), fiind singurul spital din judeţul Argeş care are capacitatea de a asigura activitatea chirurgicală de urgenţă în toate specialităţile, inclusiv politrauma.


Valoarea totală a proiectului „Achiziţie de Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale „este de 14.099.440 lei cu TVA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *