Web Analytics

Interpelare a senatorului Dănuţ Bica despre DN 7C Transfăgărăşan

de | 7.07.2022 13:45 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Senatorul PNL de Argeș Dănuț Bica s-a adresat ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, pe tema reabilitării și modernizării DN 7C Transfăgărășan: ”Din păcate, zona montană înaltă a DN 7C, cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) și kilometrul 130,8 (Cabana Bâlea Cascadă, județul Sibiu), a fost deschisă circulației rutiere în fiecare an doar de la 1 iulie până la 30 octombrie, întrucât drumul este înzăpezit pe timp de iarnă, situație la care se adaugă riscul căderilor de pietre și al avalanșelor. Prin excepție, anul acesta Transfăgărășanul va fi deschis în întregime în perioada 15 iunie-30 octombrie.

Prin urmare, ținând cont atât de faptul că Transfăgărășanul atrage din ce în ce mai mulți turiști în fiecare an, cât și de problemele neplăcute pe care le întâmpină aceștia când îl parcurg se impun reabilitarea și modernizarea drumului existent pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în siguranță și să fie posibilă tot timpul anului. De altfel, reabilitarea Transfăgărășanului este permanent și vehement solicitată de către toți investitorii în industria turistică din zonă.

Citește și Interpelare a senatorului Dănuţ Bica pe subiectul programelor naţionale de screening

În consecință, ținând cont de importanța deosebită pe care o are DN 7C Transfăgărășan pentru dezvoltarea turismului în județele Argeș și Sibiu, vă rog ca, în completare la răspunsurile formulate de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii la întrebările mele pe aceeași temă din ultimii cinci ani, să-mi comunicați care este strategia actualizată a Ministerului cu privire la reabilitarea și modernizarea acestui obiectiv de infrastructură rutieră, ce etape au fost parcurse până în prezent, care sunt termenele prevăzute pentru realizarea investiției și din ce motive implementarea proiectului a fost amânată atât de mulți ani”.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat despre şcolile argeşene înscrise în Mecanismul de Avertizare Timpurie în Educaţie

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *