Web Analytics

Întâlnire online cu un comisar european pe tema abuzurilor faţă de animale

de | 10.12.2020 13:15 | Actualitate

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire online între președintele EDUXANIMA şi al F.N.P.A, Carmen Arsene și Janusz Wojciehowski, comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în cadrul Comisiei Europene pe tema adoptării de măsuri legislative la nivel european privind protecția animalelor. Invitați din partea Eduxanima au fost avocata Luminiţa Ioana, decan al Baroului Argeș, și Claudia Buttoenhoff Duffy, director film, Germania.

Citește și Rechizite şcolare şi broşuri pentru copiii de la Şcoala Specială Valea Mare

Citește și Prințesa Maya von Hohenzollern la evenimentul aniversar al Eduxanima

A fost prezentată situația animalelor de companie din România existente în adăposturile publice, în stradă, în curțile oamenilor, necesitatea implementării unui program eficient și etic pentru managementul animalelor fără stăpân și stoparea înmulțirii animalelor cu proprietar, prin sterilizare (gratuită), cu intervenția și sprijinul Comisiei Europene. În timpul întâlnirii s-au purtat discuții despre impactul, ca rău colateral, pe care îl are abuzul față de animale asupra sănătății psihice a copiilor care sunt martori fără voie la actele de violență asupra animalelor.
Au fost prezentate imagini care reflectă situația reală a animalelor și modul de gestionare în România a problemei animalelor fără stăpân.
Janusz Wojciehowski a declarat că este foarte decis să intervină pentru rezolvarea acestei situații din România și va implica, în discuții viitoare, și alți membri ai Comisiei Europene, respectiv comisarul european responsabil cu Sănătatea Publică și comisarul european pentru Coeziune și Reforme.
M.S.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii