Web Analytics

Institutul Cantacuzino: Carnea de pui şi brânza de vaci de la Brădet nu au fost sursa îmbolnăvirii copiilor cu SHU

de | 9.03.2016 13:06 | Actualitate

Carnea de pui şi brânza de vaci de la Brădet nu au fost sursa îmbolnăvirii copiilor cu sindrom hemolitic uremic, tulpinile analizate fiind diferite, la fel şi probele recoltate de la copii din Argeş, Sibiu şi Bacău, a declarat pentru News.ro managerul Institutul Cantacuzino, Adrian Ionel (foto).  „Au fost analizate probele recoltate de la trei copii din zone diferite, respectiv Argeş, Sibiu şi Bacău. Tulpina este E-coli O26, dar diferă, de exemplu, chiar şi ca amprentă genetică. Aşadar, tulpinile diferă între ele, nefiind indicaţii de înrudire epidemiologică a cazurilor respective”, a explicat Ionel Adrian rezultatele analizelor făcute de Institutul Cantacuzino. Tulpinile sunt diferite şi la probele recoltate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti din branza de vaci de la fabrica Lactate Bădet şi din carnea de pui. „Probele recoltate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti, din brânza de la Bădet şi carnea de pui, confimă inexistenţa datelor epidemiologie sugestive care să ateste că aceste alimente ar fi fost consumte de către unii copii. Concluzia este că profilul genetic al tulpinilor identificate la copii şi cele din brânza de Bărdet şi carnea de pui sunt diferite. Aşa cum spuneam, diferite sunt şi profilele genetice ale tulpinilor identificate în probele recoltate de la copii”, a mai spus managerul Institutului Cantacuzino.

 

Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii