Web Analytics

Mama senatoarei Stocheci, înșelată cu 5000 euro prin metoda „Accidentul”. Punctul de vedere al IPJ Argeș

de | 6.04.2018 15:37 | Actualitate

cristina stocheciUn nou caz de înșelăciune prin metoda „Accidentul”, în Argeș. Victima este o femeie în vârstă de 69 de ani. Surse judiciare spun că este vorba de mama senatoarei Cristina Stocheci. Victima ar fi fost înșelată cu suma de 5000 de euro sub pretextul că fiica ei, senatoarea Cristina Stocheci, ar fi suferit un accident.

„Avem o sesizare privind înșelăciune, victima fiind o femeie de 69 de ani. Se fac cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere a făptuitorilor. (…) Metoda „accidentul” se bazează foarte mult pe impactul emoțional pe care îl are apelul telefonic asupra victimei. De cele mai multe ori, se vorbește despre un eveniment neplăcut la care o rudă apropiată a victimei a fost implicată. Totdeauna se cere o sumă de bani pentru diverse motive, fie pentru plata avocaților, fie pentru operații și așa mai departe..”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș, Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al IPJ Argeș.

Persoanele care primesc astfel de apeluri sunt rugate să verifice înainte să accepte orice învoială. Nu este primul caz de înșelăciune prin această metodă în județul Argeș. În urmă cu o lună, un bărbat de 29 de ani a încercat să înșele o bătrână tot printr-un apel telefonic.

Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, recomandă: „Să verifice temeinic, să nu se lase pradă emoțiilor. Făptuitorii își propun să țină victimele cât mai mult la telefon.”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii