InfoCons lansează Centrul de Alertă Rapidă în Domeniul Protecției Consumatorilor de Energie

de | 14.01.2022 15:50 | Actualitate, Home

InfoCons lansează Centrul de Alertă Rapidă în domeniul Protecției Consumatorilor de Energie. Suntem cetățeni europeni și avem drepturi! Energia într-un stat european este o normalitate, iar fiecare dintre noi avem dreptul de a ne alege furnizorul cu care dorim să colaborăm.

Drepturile consumatorilor de eneregie trebuie respectate atât la schimbarea furnizorului, cât și pe toată perioada semnării și desfășurării contractului.

Citește și: Încurcate sunt căile popii de la Crucişoara! Avem plângerea făcută la Arhiepiscopie / Popa Hari a mutat morţii din cavou fără ştirea rudelor

Proiectul Centrul de Alertă Rapidă în Domeniul Protecției Consumatorilor de Energie este inițiat de InfoCons, sub egida Federației Asociațiilor de Consumatori.

În cadrul acestuia, consumatorii au la dispoziție un număr de telefon unic – 021 9615*, la care pot suna pentru consiliere și consultanță în domeniul energiei, precum și informații cu privire la depunerea unei sesizări. Aceștia pot depune sesizarea în format scris prin e-mail la adresa: sesizarienergie@infocons.ro , prin poștă la O.P. 53, C.P. 83, sector 4, București.

“Pentru cei care au energie si un contract de furnizare, oare este un contract citit? Înțeles? Primim facturi, dar le înțelegem ? Știm ce citim și de ce plătim cât platim? Ne cunoaștem obligatiile și drepturile de consumatori de energie? Știm ca exista pe piata mai multe companii diferite de la care putem cumpara energie? Ca exista concurenta? Exact ca si la telefonia mobila sau fixa!

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele                  

În 1990 era un singur furnizor de telefonie, astazi este o concurenta acerba, multe companii care ne ofera astfel de servicii. La fel este si în domeniul energiei. În anul 2016, este primul an in care pe piata de publicitate au aparut anunturi sau clipuri video _ la tv, radio, panotaj, despre ofertele companiilor de energie.

Deci, nu uita:            

1)   Poti sa-ti schimbi compania cu care ai contract;

2)   Citeste contractul;

3)   Ai grija ce cumperi si la ce pret;

4)   Ai drepturi;

5)   Ai si obligatii.

6)   Fii informat “

 Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara
Hora Unirii pe înălțimile de la Dâmbovicioara

Luni, 24 ianuarie, pe înălțimile de la Dâmbovicioara, locuri unde s-au jertfit numeroși ostași în ambele războaie mondiale, conducerea Consiliului Județean Argeș, prin vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, a participat la ceremonia dedicată zilei...

Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni
Pitești. Femeie accidentată grav pe trecerea de pietoni

Accident grav, marți dimineață, pe Calea Câmpulung, din Pitești după ce o femeie a fost lovită din plin de o mașină. Evenimentul a fost anunțat de un polițist aflat în timpul liber, care a asistat victima până la sosirea medicilor. Din verificările preliminare,...