Web Analytics
scris miercuri, 28.12.2022

InfoCons: Ce să faceți ca să nu luați țeapă la cumpărăturile de sărbători?

În ultimele zile, inspectorii ANPC au găsit mizerie în multe restaurante și magazinele în care se vinde mâncare. Și o mulțime de români au depus plângeri referitoare la incidente de securitate cibernetică.

InfoCons: Ce să faceți ca să nu luați țeapă la cumpărăturile de sărbători?

Citește și: Ministerul Justiției începe selecția procurorilor pentru șefia DIICOT

Sfaturi pentru securitate datelor la achizițiile online: analizați cu atenție securitatea site-ului pe care urmează să introduceți datele de card; nu oferiți nimănui aceste detalii, la cerere, chiar dacă este membru al familiei, prieten ori cunoștință, și mai ales în cazul în care primiți o astfel de solicitare pe mail, ce pare a veni din partea băncii!

Citește și: Accident în Mioveni. Femeie transportată la spital

În cazul în care vă dați seama că sunteți potențiala victimă a unui atac de tip phishing/scam, contactați imediat banca emitentă a cardului. Una dintre funcționalitățile care securizează cel mai bine tranzacțiile online este CVV-ul dinamic.

Citește și: Autobuzele Publitrans vor circula și în comuna Oarja, din ianuarie

Dacă ați fost victima unei escrocherii (scam) online: încercați să luați legătura cu comerciantul. Este posibil ca problema să aibă o explicație valabilă. Contactați imediat instituția dumneavoastră financiară în cazul în care: contul dumneavoastră bancar a fost compromise; observați o activitate neobișnuită în contul corespunzător cardului dumneavoastră; nu primiți un răspuns din partea comerciantului sau sunteți nemulțumit de răspunsul primit.  În felul acesta, veți putea să preveniți noi furturi. Schimbați parolele. Este posibil ca persoana care se află în spatele acestei practici de scam să dispună de parola dumneavoastră.

Sursa: infocons.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...