Web Analytics

Infernul dintre ani. Persoane rănite din cauza articolelor pirotehnice

de | 1.01.2021 17:15 | Actualitate

 
Poliţiştii argeşeni au continuat activităţile privind verificarea comercializării de articole pirotehnice şi în ziua de 31 decembrie 2020 şi în noaptea trecerii dintre ani.
În ultima zi din anul care tocmai s-a încheiat, precum şi în noaptea de Anul Nou, poliţiştii argeşeni au confiscat încă aproximativ 150 kg de produse pirotehnice.
De asemenea, ca urmare a depistării a 5 persoane neautorizate, au fost întocmite 4 dosare penale conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive.
Totodată, în temeiul aceleiași legi, polițiștii au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.000 de lei, ca urmare a deţinerii sau a utilizării articolelor pirotehnice din categorii superioare de către persoane neautortizate, pe lângă mai multe sancţiuni aplicate conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială, pentru provocarea de zgomote sau larmă prin felul în care articolele pirotehnice au fost folosite.
Din păcate, noaptea de 31 decembrie 2020 spre 1 ianuarie 2021 a adus și primele două persoane rănite din cauza articolelor pirotehnice, utilizate în mod necorespunzător, respectiv una de pe raza muncipiului Piteşti, iar cealaltă de pe raza localităţii Cotmeana, care au suferit leziuni, din fericire uşoare.
Reamintim că poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substanțe Periculoase Argeș, dar şi poliţiştii din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică şi poliţie rutieră, acţionează conform planului de acţiune cu denumirea „FOC DE ARTIFICII”, în desfăşurare la nivel naţional, pentru care puteţi accesa mai multe detalii pe adresa de internet a Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la link-ul: https://ag.politiaromana.ro/ro/comunicate/politistii-argeseni-participa-la-actiunea-foc-de-artificii1607085692 .
 
În ziua de 31 decembrie 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substanțe Periculoase Argeș au identificat în zona unui centru comercial, un bărbat de 56 de ani, din Piteşti, care oferea spre comercializare către publicul larg, produse pirotehnice din clasele superioare, destinate comercializării doar către pirotehnicieni.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar articolele în cauză (baterii de artificii şi articole emiţătoare de zgomot), în cantitate de aproximativ 60 de kilograme, au fost confiscate.
 
În ziua de 31 decembrie 2020, polițiștii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş, au verificat zonele comerciale de pe raza aceluiași municipiu, ocazie cu care au depistat un bărbat de 27 de ani, respectiv o femeie de 53 de ani, care nu erau autorizați să comercializeze produse pirotehnice, totodată articolele pirotehnice oferite spre vânzare făcând parte din categoriile F2 și F3, destinate utilizării de către pirotehniceni.
În cauză au fost întocmite două dosare penale, conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar articolele pirotehnice au fost confiscate (6 baterii de artificii cu 7 focuri, categ. F2, o baterie cu 49 de focuri, categ. F2, 140 de articole emiţătoare de zgomot categ. F3, respectiv o baterie cu 25 de focuri, categ. F2).

În seara zilei de 31 decembrie 2020, *polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești* au depistat doi bărbați, de 21 și 24 de ani, ambii din Ștefănești, care nu erau autorizați să comercializeze produse pirotehnice și care ofereau spre comercializare articolele pirotehnice destinate utilizării doar de către pirotehniceni.
În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar articolele pirotehnice au fost confiscate (2 baterii de artificii, categ. F2 și alte aproape 100 de articole piotehnice din clasele P1, F1 sau fără etichetă de produs în limba română, toate cu proveniența nejustificată).

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii