Web Analytics
scris luni, 30.10.2023

Inedit la Pitești. Expoziția de fotografie „Picasso. Intimo.”

Luni, 30 octombrie, în Piața Primăriei din Pitești a fost vernisată expoziția de fotografii intitulată „Picasso. Intimo.”, realizată de Gestamp Beycelik România – companie multinațională din industria auto – cu sprijinul Ambasadei Spaniei în România, al Primăriei Municipiului, prin Centrul Cultural Pitești, și al Consiliului Județean Argeș, prin Muzeul Județean.

Inedit la Pitești. Expoziția de fotografie „Picasso. Intimo.”

Citește și: Piteşti. Doctorul Viorel Pătraşcu şi-a lansat un nou volum de „tablete”. „Manualele de sociologie ar putea fi înlocuite cu cărţile sale”

La conferința de presă susținută cu acest prilej, la care au participat reprezentanți ai municipalității piteștene și ai partenerilor în organizare, au vorbit și au răspuns la întrebări: primarul Cristian Gentea, Alper Yavuz – director operațiuni Gestamp Beycelik România, Elena Biță – manager resurse umane la această companie, Micaela Ossola Revilla – însărcinat cu afaceri consulare, culturale și administrative, secretar de ambasadă, Cornel Popescu – director al Muzeului Județean Argeș.

Potrivit Primăriei Pitești, „expoziția își propune să aducă în prim-plan, cu prilejul celebrării a 50 de ani de la dispariția celebrului artist, creația sa unică, prin fotografii care prezintă instantanee din viața sa. Fiecare dintre panourile expoziției are atașat un cod QR ce oferă informații detaliate despre momentul sau opera artistică prezentate în fotografie, dând, astfel, locuitorilor și vizitatorilor orașului nostru posibilitatea de a cunoaște capodoperele lui Picasso, de a înțelege influența sa asupra artei contemporane și de a aprecia moștenirea sa culturală”.

Expoziția „Picasso. Intimo.” va rămâne două zile în Piața Primăriei, urmând ca, de la 1 noiembrie, să își schimbe amplasamentul, fotografiile fiind expuse, timp de o lună, pe aleea pietonală din fața Muzeului Județean Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...