Web Analytics

Inedit. Comedie de Moliere jucată în curţile a trei săteni din Merişani, Albeştii de Argeş şi Buzoeşti

de | 25.07.2019 13:11 | Cultură

Un eveniment teatral inedit și original s-a derulat timp de trei zile în trei comune din Argeș. În weekend-ul 19-21 iulie, curțile a trei săteni din Merișani, Albeștii de Argeș și Buzoești au devenit săli de spectacol în aer liber! Caravana Cultură’n Șură, care aduce teatrul în satele românești încă din anul 2013, a ajuns pentru prima dată în județul Argeș. Sute de oameni din cele trei comune au asistat, au râs și aplaudat la comedia „Doctor fără voie” de Molière, în regia lui Victor Olăhuț. Actorii Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Lavinia Cosma și Florentina Năstase dau viață personajelor din celebra satiră comică. Spectacolul este o reinterpretare modernă a piesei clasice, în care se caută răspunsul la întrebarea: „În ce măsură haina îl face pe om sau, în cazul nostru, halatul pe medic?”. Spectacolul a fost premiat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier”, ediția 2018, pentru „Cel mai bun spectacol într-un spațiu neconvențional”, secțiune la care au mai participat trupe din Belgia, Spania și România.
Piesa lui Moliere s-a jucat în satul Vâlcelele din Merișani, în curtea Tanței Bunescu, la Albeștii de Argeș, la Casa Dobrescu, și în satul Cornățel, la Ion al Anghilinei, după cum ne-au precizat organizatorii.
Pe cei mici, actorii din trupă i-au invitat la un atelier de teatru susținut în căminele culturale din fiecare localitate, în ziua desfășurării evenimentului.
Cele trei reprezentații din județul Argeș fac parte din campania #teatruimplicat inițiată de Asociația Cultură’n Șură, care urmărește să facă legătura dintre lumea satului și cea a orașului printr-un demers unic în peisajul cultural de la noi. În cadrul campaniei vor fi susținute mai multe evenimente și în alte județe din țară, atât în mediul rural, cât și urban, pe o perioadă de trei luni. Mai multe detalii despre proiect găsiți pe facebook.com/culturansura, pe www.culturansura.ro, www.instaredebine.ro.
Participarea la atelier și intrarea la spectacol au fost gratuite.
„Teatru implicat” este un proiect derulat de Asociația Cultură’n Șură și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii