Induceau în eroare cumpărătorii și au fost amendați

de | 19.09.2022 18:48 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Astăzi, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale – Poliția Locală Pitești au efectuat un control inopinat în Piața Găvana, din municipiul Pitești, având ca scop verificarea modului de respectare a regulilor generale de comerț. Ca urmare a controlului, s-a constatat că mai mulți agenți economici și producători agricoli, din interiorul pieței, fie nu etichetau corespunzător prețurile produselor comercializate, fie practicau neafișarea acestora, totodată unele produse având prețuri menite să inducă în eroare cumpărătorii (ex: 2,99 lei kg, zecimalele fiind scrise cu font foarte mic, greu observabil).

Citește și: Vai de ei: șoferi prinși băuți pe DN 73!


Au fost verificați 45 de comercianți și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr.145/2014 modificată, în valoare de 5000 de lei, zona fiind monitorizată și în perioada următoare.
Acțiunile vor continua în toate piețele municipiului Pitești pentru a verifica buna organizare și desfășurare a actului de comerț, conform atribuțiilor stabilite prin lege.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole