Web Analytics

India. Cinci pacienţi cu COVID-19 au murit într-un incendiu la terapie intensivă

de | 27.11.2020 18:53 | Actualitate

Nu doar la Piatra Neamț!
New Delhi, 27 noiembrie. Cinci pacienţi au murit astăzi într-un incendiu izbucnit în secţia pentru COVID-19 a unui spital din India.
Incendiul s-a produs în dimineaţa zilei la unitatea de terapie intensivă a unei clinici private din oraşul Rajkot din statul Gujarat (vest). Cel mai probabil, la originea incendiului s-a aflat un scurtcircuit, a indicat un responsabil guvernamental, Udit Agarwal.
Citește și   Anchetator muscelean în cazul incendiului de la Piatra Neamţ
Trei dintre pacienţi au murit pe loc, iar ceilalţi doi în ambulanţă, a menţionat Agarwal. În unitatea de terapie intensivă se mai aflau doi pacienţi care au scăpat nevătămaţi.
La vestea tragediei, Curtea supremă a Indiei a cerut guvernelor locale şi federal să prezinte explicaţii detaliate în legătură cu recurenţa incendiilor din spitale.
În august, opt pacienţi cu COVID-19 au fost ucişi într-un incendiu în unitatea de terapie intensivă a unui spital din Ahmedabad, cel mai mare oraş din Gujarat.
Citește și  Cum stau spitalele argeşene după tragedia de la Piatra-Neamţ! / Dr. Horia Trăilă: „Pacienţii sunt recalcitranţi. Am avut un pacient care a pus haine în chiuvetă şi le-a dat foc”
Premierul Narendra Modi, originar din Gujarat, s-a declarat îndurerat de pierderea de vieţi omeneşti, într-un mesaj difuzat pe Twitter după incendiul de vineri.
Sâmbătă, premierul indian urmează să viziteze trei companii care lucrează la un vaccin împotriva noului coronavirus, inclusiv una situată în Gujarat.
India – care are 1,3 miliarde de locuitori – a înregistrat de la debutul pandemiei 9,3 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi peste 135.000 de decese (43.082 cazuri noi şi 492 decese în ultimele 24 de ore).
Incendiile soldate cu victime sunt frecvente în India din cauza echipamentelor electrice necorespunzătoare sau îmbătrânite, la care se adaugă lipsa măsurilor de siguranţă şi a ieşirilor de incendiu, potrivit Agerpres.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii