Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Indemnizațiile pentru adulții și copiii cu handicap grav cresc din iunie

Indemnizațiile lunare pentru adulții și copiii cu handicap grav cresc din iunie. Guvernul a aprobat majorarea cu 10% din indicatorul social de referință (ISR).

Indemnizațiile pentru adulții și copiii cu handicap grav cresc din iunie

Guvernul a aprobat majorarea cu 10% din indicatorul social de referință (ISR) a indemnizațiilor lunare pentru adulții și copiii cu handicap grav, a anunțat Ministerul Muncii. Astfel, coeficientul indemnizației pentru adultul cu handicap grav va crește de la 70% din ISR la 80%, respectiv de la 463 de lei la 529 de lei, iar nivelul prestației sociale pentru copilul cu handicap grav se va majora de la 60% din ISR la 70%, respectiv de la 397 de lei cât este acum, la 463 de lei.

Citește și: Ministrul Muncii şi un comisar european, în vizită la Dacia. „Trebuie să încurajăm tinerii să lucreze în industrie”

Ministerul Muncii arată că este a doua majorare a acestor venituri de la începutul anului, prima fiind în luna martie. Cuantumul indemnizației pentru adulți era, la începutul anului de 419 lei, iar cel al prestației sociale pentru copilul cu handicap grav de 359 de lei.

Majorarea aprobată de Guvern va fi aplicată începând cu luna iunie 2024 și a fost luată având în vedere costurile pe care le presupun serviciile și tratamentele de care aceste persoane sunt dependente, precum și faptul că acești oameni sunt în imposibilitatea de a realiza de venituri din muncă.

Din totalul de 893.686 de persoane cu dizabilități înregistrate la nivel național, 389.000 sunt încadrate în grad de handicap grav, 48.800 fiind copii.

Citește și: Fondatoarea Magiunului de Topoloveni, Bibiana Stanciulov, în proces cu Metro: „Influenţele sunt foarte mari. Se luptă doi mamuţi”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită