Web Analytics

Inculpați din Argeș și Iași, trimiși în judecată pentru dare de mită

de | 13.05.2021 12:24 | Actualitate

Două persoane din Iași și din Argeș au fost trimise în judecată pentru infracțiuni de dare de mită în două dosare penale distincte în care polițiștii Direcției Generale Anticorupție din Iași și Argeș au efectuat cercetări la delegarea procurorilor de caz din cadrul unităților de parchet. Ambele sitații au avut la bază denunțuri ale unor angajați M.A.I.(un ofițer de poliție de frontieră și un agent de poliție) care au refuzat sume de bani oferite cu titlu de mită pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu.

 CITESTE SI Pitești – Noi acțiuni de reabilitare și reamenajare

Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. La data de 15 noiembrie 2017, inculpatul, persoană cu dublă cetăţenie (română şi moldoveană), a promis unui ofițer de poliţie suma de 1.000 de euro pentru ca din calitatea sa de şef al Punctului de Poliţie de Frontieră Iaşi – Feroviar din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iaşi şi coordonator al echipei de control la frontier, să efectueze un act contrar atribuţiilor de serviciu. Ofițerul de poliție de frontieră trebuia să nu permită echipei de control în P.T.F. Iaşi – Feroviar să efectueze controlul de frontieră în locurile din trenul nr. 401, de pe ruta Chişinău – Bucureşti, indicate de către inculpat, pentru ca acesta să poată introduce ilegal în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, cantitatea de 1.500 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova. țigările urmau a fi introduse în țară în patru zile diferite.

 CITESTE SI Curtea de Argeș va avea a doua fabrică de aspiratoare, începând cu luna octombrie

Dosarul penal a fost iniţiat pe baza denunţului formulat la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi de către polițistul de frontieră, iar activităţile operative au fost organizate şi realizate sub directa coordonare a procurorului de caz.

 CITESTE SI Deputatul Adrian Miuțescu: „Am votat pentru securitatea energetică a României și pentru consolidarea parteneriatului strategic cu SUA”

În cel de-al doilea caz, incupatul trimis în judecată pentru dare de mită de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a oferit sume de bani unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Argeş – Poliţia Municipiului Piteşti -Biroul Rutier, precum şi colegilor săi de echipaj, după ce, la data de 26.08.2020, a fost oprit în trafic întrucât a fost depistat de aparatul RADAR, conducând un autovehicul cu o viteză mai mare decât limita legală admisă pe sectorul de drum.

Pentru a nu i se reţine permisul de conducere inculpatul a oferit sume de bani în cuantum de 500 de lei, respectiv 1.200 lei martorului denunţător. Imediat, polițistul a formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Argeș ce a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, fiind efectuate mai multe activități de urmărire penală pentru administrarea probatoriului în cauză.

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii