Web Analytics

Închisoare pe viață pentru luare de mită în cazul unui oficial chinez! Pe ai noștri nu-i întreabă nimeni de sănătate?

de | 9.08.2022 15:39 | Actualitate, Home, Opinii

De la ”Reuters” citire: un fost director adjunct al unui parc naţional din China a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru că a acceptat o mită de aproape 90 milioane yuani (13,3 milioane dolari) în domeniul „achiziţiilor de lemn şi contractării proiectelor”.

Citește și: Opt firme din Argeş, în topul exploatării lemnului


Instanţa a hotărât ca lui Jing Dongwen, fost director adjunct al Parcului Naţional de Nord-Est pentru Tigri şi Leoparzi (cu suprafața de 14.000 kmp) din provinciile Jilin şi Heilongjiang, să i se retragă drepturile politice pe viaţă şi să îi fie confiscate toate bunurile. Oficialul, fost director adjunct al Administraţiei Naţionale pentru Silvicultură şi Păşunat, ”ca funcţionar de stat, a profitat de poziţia sa cu scopul de a obţine beneficii pentru alţii şi a acceptat în mod ilegal proprietăţi a căror valoare se ridică la o sumă extrem de mare, iar comportamentul lui a constituit infracţiunea de luare de mită”, a precizat instanţa.


Ce mai e de spus? Comparați cu ce se întâmplă pe la noi cu oficiali de rang asemănător. Pe ai noștri, pe unii dintre ei, nu-i întreabă nimeni, de pildă, cum au făcut atâtea averi – terenuri, vile, mașini de lux, conturi grase, bijuterii – din salarii de la stat. Ei au, parcă, de-o viață, vocația de directori, sunt ”permanenți”, nu-i schimbă nimeni indiferent de partidele politice care se succed la putere.


Comentariile la știrea din China n-au întârziat să apară pe rețelele de socializare. Cineva opina, de exemplu, că dacă după Revoluție s-ar fi dat și la noi o lege asemănătoare, ”acum eram la nivelul Germaniei”.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *