Web Analytics

Începe Turneul internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități

de | 10.08.2022 13:27 | Actualitate, Home, Sport

Mâine, 11 august, începe turneul internațional de tenis pentru persoanele cu dizabilități. Aflat la a V-a ediție, anul acesta, „Argeș Open Wheelchair Tennis” se desfășoară în comuna Bascov. 40 de jucători veniți din Australia, Japonia, Irak și toată Europa vor concura de joi până duminică la trei categorii: Men, Women, Quad.

„Trebuie să aducem câți mai mulți copii către acest sport. Când e vorba de persoanele cu dizabilități, perseverența lor mă lasă fără cuvinte. Tenisul este un sport care atrage”, a declarat primarul Piteștiului, Cristian Gentea, la conferința de presă organizată, înainte de începerea turneului.

Citește și: Sportivi din 15 țări, la Turneul internațional de tenis destinat persoanelor cu dizabilități de la Bascov

La aceeași conferință, Flavian Crăciun, de la comitetul Paralimpic Român și unul dintre cei mai buni jucători de tenis în scaun cu rotile a declarat că, anul acesta, cel mai mic dintre concurenți are 16 ani. În plus, campionul a menționat că toți jucătorii vor primi un premiu de 3500 de euro, evenimentul organizat fiind un proiect realizat, în parteneriat, de către Asociația „Primii pași spre performanță”, alături de Tenis Club AS Pitești, sub înaltul patronaj al Federației Române de Tenis și al Federației Internaționale de Tenis, prin care se promovează sportul de performanță în rândul tinerilor cu dizabilități.

Totodată, Flavian Crăciun a ținut să sublinieze și faptul că nici jucătorii de tenis, aflați în scun cu rotile, și nici FRT nu au vreun sprijin din partea Ministrului Sportului: „Ministrul mai rău ne-a încurcat”, a fost afirmația făcută de campion, la conferință.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *