Web Analytics

Începe Săptămâna Europeană a Sportului, la Pitești

de | 21.09.2022 13:55 | Actualitate, Home, Sport

Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o inițiativă a Comisiei Europene ce promovează beneficiile practicii sportive și ale activității fizice regulate pentru un stil de viață sănătos, pe lângă celelalte aspecte importante în acest sens, precum alimentația sănătoasă și condițiile de mediu.

Municipalitatea piteșteană este partener în organizarea activităților desfășurate în cadrul SES în județul Argeș, alături de numeroase alte instituții și organizații la nivel regional și național.

Citește și: Grevă generală la o fabrică din Mărăcineni din cauza salariilor de mizerie

Săptămâna Europeană a Sportului va debuta, în Pitești, în data de 23 septembrie, prin evenimentul BeActive, în cadrul căruia vor avea loc multiple activități sportive interactive, în Piața Primăriei, între orele 13:30 și 18:00. Piteștenii mari și mici sunt așteptați, în acest interval, în centrul orașului, unde se vor bucura de demonstrații și activități sportive inedite și spectaculoase, în care și spectatorii vor avea posibilitatea să se implice, susținute de către membrii cluburilor sportive piteștene, publice și private: F. C. Argeș, Clubul Sportiv Municipal, Liceul cu Program Sportiv, Centrul Cultural Pitești, prin cluburile Olympic Argeș Gym și Total Dance, dar și alte cluburi sportive și săli de fitness și wellness din Pitești.

Citește și: Percheziții la Primăria Poiana Lacului

Duminică, 25 septembrie, tot în cadrul SES 2022, vor avea loc alte două manifestări, în Pitești:

• Crosul BeActive, la care vor participa elevi de gimnaziu din școlile piteștene, pe următorul traseu: ora 10:00 – START Trivale, Palatul Copiilor Pitești– ITM Argeș – str. Victoriei – FINISH și premiere în Piața Primăriei, între orele 11:00 și 12:00;

• Tur de ciclism, organizat de Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității din Pitești, pe traseul: ora 11:00 plecare din Parcul „Lunca Argeșului – Crama Marcea, Ștefănești – Vila Florica, Ștefănești – sosire în Parcul „Lunca Argeșului”.

Citește și: Jean Vlădoiu, manager general FC Argeş: „Mai sunt multe de pus la punct, dar, cu răbdare, eu zic că FC Argeş poate deveni o nucă tare şi în acest sezon”

În perioada 26 – 29 septembrie, vor fi organizate acțiuni de promovare a sportului de performanță, în cadrul cluburilor sportive piteștene, iar închiderea Săptămânii Europene a Sportului va fi marcată, în data de 30 septembrie, prin evenimentul dedicat tinerilor implicați în acțiuni de voluntariat – Târgul de ONG-uri pentru voluntariat PITASO, organizat de Asociația „Azi elevi, mâine lideri”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Pitești, în Piața Primăriei.

Mai multe detalii despre Săptămâna Europeană a Sportului puteți găsi pe: https://ec.europa.eu/sport/week/.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *